Protuprovala - alarmni sistemi

Alarmni sustavi (sistemi protuprovale) služe za odbijanje, osujećivanje i otkrivanje provale i pokušaja provale u štićeni objekt. Alarmni sistemi koncipirani su na način da svojim detektorima (pokreta, magnetnim detektorima za vrata, IC barijerama i sl.) štite prostor te da u štićenom prostoru otkriju svako neovlašteno kretanje te da alarmiraju sistem putem vrlo glasnih sirena i/ili slanjem reporta o alarmu bilo telefonom ili putem interneta.

Alarmni sistemi ugrađuju se u sve vrste objekata bez obzira na veličinu od najmanjih alarmnih sistema za garsonjeru ili kiosk do mega sistema za tvornička postrojenje ili shoppnig centar.

Video nadzor
Nakon ste se odlučili za alarmni sistem firme, potrebno je sljedeće:

a) definirati sve kritične točke koje se želi pokriti detektorima
b) odrediti mjesto za smještaj alarmne centrale

Kome se isplati ugraditi alarmni sistem?

Zapravo ne postoji nitko kome se ne isplati ugraditi alarmni sistem u objekat u kojem živi, stvara ili se u njemu samo odmara. Čak i za najskromnije prostore malih površina i bez ikakvih vrijednosti postoje adekvatni i vrlo pristupačni alarmni sistemi koji svakako koštaju manje nego šteta koja nastane pri prosječnoj provali čak i pod uslovom da ništa nije otuđeno, dakle, računajući samo štetu na provaljenim vratima ili prozoru. Alarmni sistem je jedino pravo i bazično osiguranje od provale.

Dobra brava, protuprovalna vrata, senzorski reflektori, rolete na prozorima pa čak i rešetke samo su dobra i poželjna nadogradnja na alarmni protuprovalni sistem ali nikako i sama po sebi dovoljna zaštita. Npr. staviti nekoliko reflektorskih lampi pred kuću koje će se paliti kada se neko kreće po dvorištu je odlična stvar. Međutim te lampe reagiraju potpuno jednako kada se po dvorištu kreće vlasnik objekta ili provalnik. Protuprovalni alarmni sistem ne. Alarmni sistem će otkriti uljeza jer ga on ne može deaktivirati. Alarmni sistemi, montirani od strane stručnjaka i redovito održavani jedina su prava zaštita od provale u vaš prostor.
podrska


Alarmni sistemi

Nudimo vrhunske i potpuno profesionalne alarmne protuprovalne sisteme za sve vrste objekata koje izvodimo koristeći vrhunsku tehnologiju i to metodom ključ u ruke uz minimalan trošak kako ugradnje tako i kasnijeg održavanja sistema.

Cijena montaže
ponajviše ovisi o težini instalacije kablova, probijanju zidova i o utrošenom potrošnom materijalu (kanalice, vijci, silikon kitovi i sl)

Kontaktirajte nas na jedan od sljedećih načina:


web: http://www.procomp.ba
(na ovoj adresi imate i live chat podršku, putem koje možete direktno kontaktirati našu prodaju, a oni vam mogu pružiti pomoć iz naše kancelarije savjetima ili zakazati termin posjede vašoj firmi kako bi napravili plan postavljanja video nadzora)
email: [email protected]
tel: 032/221-654
mob: 061/230766