Tražite dobar i kvalitetan printer? Na pravom ste mjestu!

Imamo u ponudi najkompletnijii asortiman printera, tonera i tinti na jednom mjestu. Kupite online sa dostavom na vašu adresu sa mogučnošću kupovine na rate. Vaša sigurna internet trgovina ProComp.ba!

Kupiti novi printer čini se najjednostavnijim rješenjem na svijetu – svi rade ono što vam treba, printaju tekst i slike. Ali, toliko je modela printera na tržištu sa raznim karakteristikama i šarolikim cijenama da kupiti pravi uređaj ipak nije baš jednostavno. Između svih tih modela, odabrati odgovarajući printer, ni više ni manje nego baš kakav vam treba, često je vrlo konfuzno.  Ovdje navodimo nekoliko smjernica koje će vam olakšati odluku prilikom kupovine printera. Ako dobro definirate svoje potrebe, u ovim kategorijama ćete lako naći ono što trebate, a poredane su po tehnologiji ispisa.

Laserski printeri su kreirani tako da brzo i uz nisku cijenu po stranici ispisuju velike količine. Kao i mašine za kopiranje, laserski štampač koristi statički toner (prašak) umjesto tinte za prijenos slika i teksta na papir. Iako su velike brzine ispisa i ekonomičnost najveće prednosti laserskih printera, postoje i druge prednosti ovakvih modela printera. Budući da je toner već suh, nećete morati pričekati da se osuši i neće se razmazati po papiru. A ako tražite praktičnost i svestranost, laserski printer all-in-one je odličan izbor.

Multifunkcijski printeri (MFP) su postali jako popularni i u firmama i u kućnim poslovima. To nije ni čudno, jer multifunkcijski printer može uštedjeti prostor, smanjiti troškove struje i poboljšati produktivnost, integrirajući tradicionalne kancelarijske poslove printanja, faksiranja, skeniranja i kopiranja u jednom uređaju.

Ako tražite printer koji može proizvesti bogatu, detaljnu grafiku ili oštre tekstualne dokumente, onda bi ovaj odabrani printer mogao biti najbolji. Otiske radi prskanjem sitnih kapljica tinte izravno na papir, a  izvrstan je za ispis na širokom rasponu vrsta i veličina papira, kao što su papir za bilježnicu, poslovne omotnice, etikete i još mnogo toga. Međutim, generalno je visokokvalitetni ispis povezan sa različitim brzinama ispisa, tako da je inkjet opcija najbolja za manje potrebe, primjerice za kućnu ili malu firmu.

All-in-one inkjet printeri nude prikladan način za pristup višestrukim uređajima u jednom aparatu, što značajno štedi prostor. Ovi printeri dolaze u dvije vrste: 3-u-1 koji vam omogućuje ispis, kopiranje i skeniranje dokumenata ili 4-u-1 koji dodatno omogućuje faksiranje.

Printer za naljepnice i barkodove pružaju vrlo ekonomičan način stvaranja visokokvalitetnih  naljepnica ,  oznaka ,  barkod sibola i sl.
U usporedbi s drugim tehnologijama ispisa, printeri za naljepnice zahtijevaju manje održavanja, jeftinije i brži ispis uz odlične kvalitete ispisa.

Budući da se ove vrste printera razlikuju od tipičnih laserskih ili inkjet printera, može biti izazov znati koji od njih će najbolje odgovarati vašem poslu.
Prvi korak u pronalaženju pravog printera za naljepnice je prepoznavanje vaših potreba:

• Gdje će se printer koristiti?
• Šta ćete printati? Naljepnice, oznake, barkodove ?
• Koliko često ćete printati?
• Koji ćete program koristiti za printanje?

Dobro razmislite o tome kako ćete koristiti printer i za koje potrebe vam treba jer će vam to pomoći da odlučite koji printer je za vas.