gaming slušalice

Jako kvalitetne Gaming slušalice Qpad QH-90 koje se isporučuju u dvije boje – crnoj i bijeloj donose pozitivno iskustvo prilikom korištenja. Nakon što smo dobili ove slušalice nismo znali šta očekivati od Qpad novih slušalica, ali kao što rekosmo vrlo brzo smo stekli pozitivan dojam od onoga očekivanog. A šta smo dobili ? Komplet prateču opremu i dijelove potrebne za korištenje.

Produžni kabal od 2 metra, 1 metar fiksiranog kabla koji vodi do standardnog para TRS 3.5 mm priključka i posebni inliner kontroler i adapter za jedan TRS 3.5 mm ppriključak. Ovaj priključak je osmišljen za korištenje sa uređajima kao što su pametni telefoni koji nose mikrofonske i sterreo signale preko jedne veze. Qpad QH-90 nudi i odvojivi mikrofon što se pokazalo kao jako korisna opcija.

Dizajn Qpad QH-90

Qpad QH-90 slušalice su fleksibilne, čvrste i stabilne prvenstveno zbog aluminijske šasije koja je nosi jako ugodne dijelove prilagođene glavi i uhu. Postava na cjelokupnim slušalicama i kožni premaz na glavi i školjkama na čašicama uha su mekani i ugodni.

Školjke za uši se mogu okrenuti s jedne na drugu stranu i osjetno nageti gore/dole. Savršeni pritisak na ušima donose odličan zvuk i ugodno slušanje. Iako nemaju aktivno poništenje, ipak same slušalice daju prigušenje ambijentalne buke i samo slušanje muzike donosi lijep ugođaj.

Kvalitet zvuka

Pozadinska buka prilikom korištenja odvojivog mikrofona nije stvarao problem ni u Skype pozivima i korisnici su jasno čuli naše pozive. Fleksibilnost mikrofona je impresivna i mikrofon se učvršćuje preko 3.5 mm utičnice. Zvuk prilikom slušanja na Qpad QH-90 je čist a posebno impresivan kada je riječ o high-end produkciji.

Spektar zvuka u cijelom sistemu slušalica je jasan i tačan. Bass nije toliko snažan kako smo navikli na slušalicama za igranje ali to je daleko od lošeg jer ukupno gledajući ima bolju ravnotežu u odnosu na ostale frekvencije. I za kraj da zaključimo – Qpad QH-90 slušalice donose udobnost i kvalitetan zvuk, a mogučnost korisnih povezivanja donosi prednost nad sličnom konkurencijom. Ovo je odlična investicija i sigurno se nećete pokajati kupovinom ovih slušalica.