gaming mis trust

Trust, europski brend koji je najpoznatiji po svojim budžetskim proizvodima za računar i istina, nekim lijepim i zanimljivim dodacima.

Koristio sam jedan od njegovih novijih proizvoda, TRUST GXT 130 gaming bežični miš neko vrijeme i sada mogu slobodno reći da je to jedan od boljih gaming miševa koje sam koristio. Kombinacija kvaliteta , udobnosti i karakteristika je podigla ovaj miš u svakodnevnu upotrebu i jedan od mojih stvarnih favorita.

Dizajn Trust GTX 130

trust gaming miš

Nemam masivne ruke, ali mi se sviđa veći miš, mislim da mi je udobnije koristiti. Pogledajte Logitechov MX Master kao primjer i to je jedan od najboljih miševa koji možete kupiti. TRUST GXT 130 je dobro dimenzioniran i oblikovan za udobno držanje kada prvi put stavite ruku na njega. Ima lijep veliki prostor za vaš palac, isključivo za lijevo i desno dugme koji su odlično pozicionirani .

Ovaj gaming miš je samo apsorbiran od strane vaše ruke. Površina mu je napravljena od kvalitetne plastike koja je veoma glatka. Međutim ovo je miš namjenjen za igrace koji drže miš na desnoj strani . Ne preporučujem ga igračima koji drže miš u lijevoj ruci zbog udobnosti u samoj igri . Dakle, desna ruka ostaje.

trust gaming miš

Karakteristike

Ispod kotačića se nalaze dva dugmeta, jedan za gore i jedan za dole. Imate ograničen izbor od 800/1200/1600/2000/2400 DPI, a za ozbiljne igrače to možda nije dovoljno. Za mene, oni su obilni, jer ja rijetko idem iznad 1200 DPI u svakodnevnoj upotrebi. Nisam ni jak igrač na tastaturi i mišu, ali nisam ni jedan od ludih visokih DPI postavki.

Ono što je veoma zgodno je crveno dugme na lijevoj strani. Ovo je namjensko dugme sa dvostrukim klikom, s namjerom da poboljšate brzinu. Takođe otvara sve što vam je potrebno za otvaranje dvostrukim klikom. Praktično!

Trust GXT 130 nije prepun dugmića, samo nekoliko izbora, zamišljenih dodataka za osnovne igre i olakšavaju život ljudima koji samo koriste računar kao i obično. Bežični miševi obično nisu privlačni za najsnažnije igrače, a ova budžetska ponuda neće učiniti ništa da to promeni. Za lakše igrače i opšte svakodnevno korištenje računara, to je zaista jako dobro.

trust gaming miš

Trust GXT 130 se spaja na PC preko uključenog 2.4GHz i obećava jaku vezu do 8 metara. Ako ste dalje od svog računara, vjerovatno imate i drugih problema koje morate prevazići. Povezivanje je ipak solidno, a nisam naišao ni na jedan problem u mom vremenu. A kada je ne koristite kod kuće, hardverski ključ se stavlja na dno miša tako da možete putovati bez da ga izgubite.

Trajanje baterije

Ono što je značajno u GXT 130 je tvrdnja da se koristi do 300 sati od jednog para AA baterija. To je dijelom posljedica “Eco” moda, koji isključuje LED osvjetljenje i nakon kratkog vremena neuporabe isključiće se. Stavite ruku na miš i pomjerite ga ponovo i vratite se . Za kontekst, to je 12.5 dana kontinuirane upotrebe.

Bežični miševi nisu prvi izbor za mnoge igrače, a to neće promijeniti. Ali u ciljanju tog tržišta, Trust je proizveo vrhunski proizvod u svoj redovni asortiman i zapravo, odličan gaming miš. Da ne spominjem da je to apsurdno niska cijena u odnosu na druge.

trust gaming miš

Dobro je građen, izuzetno udoban za upotrebu i ima trajanje baterije da bi pobijedio najbolje od njih. Ako želite samo jeftin bežični gaming miš Trust GTX 130 je odličan izbor.