Ukratko o brendu Wiko

Sve je započelo 2011. godine, u Marseilleu u Francuskoj. Dva dugogodišnja prijatelja James Lin, izvršni direktor Tinno grupe i Laurent Dahan, francuski vizionarski poduzetnik, odlučili su udružiti snage s jednim zajedničkim ciljem: UČINITI SMARTPHONE TEHNOLOGIJU DOSTUPNU SVIMA. Od Wikovog stvaranja, nadareni kreativni tim strastvenih i odvažnih naučnika, istražuje sve oblike kako bi originalni Wiko potpis dodao svojim mobitelima, dodacima i opremi za mobitele.

U 2018. godini Wiko i Tinno su se udružili kako bi stvorili globalnu priču. Tada je u 2019. godini Wiko ušao u novu eru svog razvoja ulaskom na američko tržište. Danas je Wiko globalni brend koji djeluje u preko 30 zemalja širom svijeta, a još uvijek je jako povezan sa svojim korijenima i startup duhom. To je ono što kompaniju i brend čine jedinstvenim.

Predstavljamo: Wiko Y81

Dizajn i ekran

Wiko Y81 pametni telefon precizno govori da je telefon dobio jednostavan, ali elegantan dizajn na stražnjoj ploči, a sa druge strane pruža znatno veći ekran od 6,2 inča IPS LCD u Full HD rezoluciji, što je puno bolje od konkurencije. Omjer 19:9 osigurava da Wiko Y81 držimo ravnomjerno u ruci.

6.2'' ekran
6.2” ekran

Memorija i procesor

Dovoljno prostora za skladištenje od 32GB integrisano sa 2GB RAM-a dizajnirano je da cilja obične kupce , a da performanse budu što zadovoljavajuće. Četverojezgreni procesor brzinom od 1.8GHz omogućava nesmetano obavljanje svakodnevnih zadataka, korištenje društvenih mreža i streamingom sadržaja. Ukratko, Y81 pruža stabilno iskustvo u radu. Osim toga, možete lako nadograditi memoriju do 256 GB putem Micro SD utora.

Kamera

Wiko Y81 selfie kamera od 5MP sa primarnom 13 MP kamerom odradit će izuzetno dobar posao ukoliko želite da sačuvate neke stvari od zaborava. Posjeduje digitalni zoom 4x, sa autofokusom i softverom za obradu slika.

Wiko Y81 primarna kamera i pozadina mobitela
13 MP primarna kamera

Wiko Y81 Baterija i ostalo

Ključna prodajna snaga Wiko Y81 modela jeste 4000 mAh baterija koja izdrži dva dana. Izdržljivost baterije je mnogo veća od prosječnih osnovnih modela mobitela.

Iako model Y81 nema ugrađen skener otiska prsta, mobitel možete zaključati PIN-om, pattern-om, a ima i face-unlock softver. Podžava Dual-SIM i 4G. Što se opcija boja tiče, zlatna boja je najupečatljivija. Međutim, možete birati i između plave i žadnozelene boje u zavisnosti od regije u kojoj se mobitel prodaje.

Wiko Y81 model promo
4000mAh baterija

Zašto Wiko Y81

Wiko Y81 će ispuniti očekivanja običnih kupaca, sa svojom baterijom koja traje dva dana, modernim dizajnom i ekranom od 6.2” ovaj model predstavlja odličan omjer uloženog i dobijenog.

Prodaja i distribucija

Procomp d.o.o. postao je ovlašteni distributer brenda Wiko za Bosnu i Hercegovinu, te Y81 model možete od danas kupiti preko našeg web shop-a ili u našoj prodavnici u Zenici na adresi Bulevar Ezhera Eze Arnautovića 27.

Ovlašteni serviser Wiko mobitela je Mobis-electronic Servisni centar d.o.o. Sarajevo.

Vaš ProComp tim!