laptop dell g5 15

Kupovina laptopa za gaming nije baš neka laka odluka. Ali razvojem informatičke tehnologije danas imamo jako dobar izbor laptopa i u tom segmentu. Međutim sve to ima svoju cijenu tako da su laptopi za igranje nešto skuplji nego poslovni laptopi. Prateči ponudu na tršištu možemo slobodno reći da je jedna od odličnih opcija izbor Dell G5 15 laptopa za igranje igara u Full HD rezoluciji.

Dizajn Dell G5 15-5587

Laptop Dell G5 15 reprodukuje Full HD sliku sa glatkim frejmom i nećete imati problema sa dobrim prikazom na ekranu. Pošto nudi i9 verziju 8. generacije Intel Core procesora i još zbog nekih detalja, ovaj laptop je odličan izbor. Acer Predator Helios 300 nudi sličnu konfiguraciju kao Dell G5 15 i nešto je jeftiniji, ali sigurno će Dell G5 15 nači svoje poklonike koji će biti prezadovoljnim sa onim što on pruža. Već pomenuti procesor ne treba da vas žalosti i razočara buduči da će grafička kartica NVIDIA GeForce GTX 1060 GPU sigurno da vas oduševi. Sam dizajn laptopa vam se može ćiniti pomalo i dosadnim pa možete pomisliti da on nije gaming laptop i da se prije uklapa u izgled poslovnih laptopa.

Dizajn je urađen da unutrašnjem ventilatoru obezbjedi dovoljno prostora kako bi se smanjio rizik od pregrijavanja. Zbog svega toga dešava se da ga je ponekad teško smjestiti u torbu ili ruksak za laptop. Još da napomenemo da mu je težina oko 2,60 kg. Iako je dosta barem prema cijeni izbalansiran dizajn laptopa, komotno možemo reći da nema mjesta zabrinutosti da će laptop biti oštećen ili slomljen.

Specifikacije Dell G5 15-5587

Pogledajte naše prve utiske i recenziju Gaming laptopa Dell G5 15 na našem YouTube kanalu.
#ProComp #Dell #Laptop

Ponovit ćemo da laptop Dell G5 15 posjeduje procesor Intel Core i9 verziju 8. generacije i odličnu grafičku karticu NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GPU. Ova kombinacija garantuje pokretanje igra u Full HD rezoluciji. 16 GB RAM- te SSD disk garantuje siguran i pouzdan rad. 256GB SSD + 1TB SATA tvrdi disk koje posjeduje Dell G5 15 je više nego dovoljno za brzu pohranu i obradu podataka. Pozitivan primjer je taj da se Dell G5 15 pokazao odličnim u segmentu za temperaturu boja prikazanih na ekranu. To znaći da je temperaturno izbalansirana slika ćije boje nalikuju prirodnoj dnevnoj svjetlosti.

Odradili smo gameplay sa tri najpopularnije igre a to su : Apex Legends, PUBG i Far Cry New Dawn kako bi vidjeli na koliko FPS te polurane igre možete igrati.

Iako su se baterije kod laptopa za igranje skoro pa uvijek pokazivale kao jedna od lošijih segmenata konfiguracije u ovom slučaju to nije riječ. Dell G5 15 baterija sa svojih impresivnih 5 sati i 40 minuta trajanja – traje duže skoro pa nekoliko sati od baterija drugih laptopa prije nego što bude potreba za ponovnim punjenjem.

Zaključak

Dell G5 15 je moćan gaming laptop po izuzetno povoljnoj cijeni. Sposoban je za igranje u Full HD rezoluciji a da se skoro ne grije. Nekih večih nedostataka nema pa se ovaj laptop može sigurno preporučiti svim ljubiteljima igara koji žele svoje igre pokrenuti i na laptopima. I naravno – uživati u igranju.

Cijenu laptopa Dell G5 15 pogledajte na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/laptopi/6115-dell-g5-15-5587.html