Gameri konzola je neko ko voli voziti automobile, s druge strane, Gameri računara je neko ko sam gradi skupi automobil i vozi ga, to je jedna od analogija koje poredi gamere konzola s računarskim gamerima.

Gaming je nešto što se već više od desetljeća razvijao kao mali eksperiment, u modernom dobu postao je puno više od toga. Gaming je danas jedna od vodećih industrija koja generira jedan od najviših prihoda na tržištu.

Gaming i dalje živi, tako da se stvorilo dva različita pravca; koncept igranja na konzolama i igranja na računarima. Svi znamo da je igranje na konzolama nešto što se dogodilo na NES, SNES i Sega Mega Drive. One su izumrle i zamijenjene su sa Sony PlayStation 1.

Moderne konzole kao što su PlayStation 4 Pro i Microsoftova Xbox One danas su ujednačene kada gledate naspram igara na računarima. Kad je u pitanju PC Gaming niste obvezni imati samo đzojstik, budući da je izbor periferije gotovo neograničen, čak možete spojiti đzojstike koji su napravljeni za vašu konzolu na vaš računar i uživati​u igrama.

Da se vratimo u ranije vrijeme, tada su PC igre dominirale u trgovinama uglavnom , međutim u modernom dobu, stvari su se promijenile derastično.
Imajte na umu da su PC igre još uvijek dostupne na diskovima, ali vrlo malo ljudi ih zapravo kupuju uglavnom zbog toga kako se optički uređaji polako izbacuju, a u većini slučajeva čak ni ne dolaze na novim računarima.

PC Igre

Jedni od najpoznatiji digitalni distributera igara su Steam, GOG, Origin i Uplay. Najveći digitalni distributer za PC igre je Steam, a platformu upravlja Valve. Steam ima ukupno oko 8.000 igara koje možete kupiti u bilo kojem trenutku, i igrati kad god želite, koliko god želite. S obzirom na to kako se sve obrađuje digitalno, zaista ne morate ništa više sem preuzeti igru i početi igrati.

Još jedna nevjerojatna stvar za Steam je prodaja koja je svake godine sve veća i veća. Brojne prodaje, kao što su prodaja za vrijeme odmora, prodaja u ljetnim mjesecima, prodaja u zimu i toliko drugih prodaja, nude popuste koji iznose čak i do 90 posto.

Idemo dalje, imate Origin koje je napravio EA, koji je napravljen da se natječe s Steam-om, i Origin nekako nije uspio pobijediti. Međutim, EA se pobrinuo da sve igre koje je razvio ili objavio EA isključivo e za Origin, što se većina igrača počelo ljutiti u početku. Još uvijek se Origin trudi da bude koraku sa Steam -om unatoč brojnim promjenama koje su morali učiniti općenito.

Uz Origin, imamo Uplay, nešto što je napravio Ubisoft, da se ne natječe s Steam -om. Ubisoft je ipak učinio nešto pametno, umjesto da svoje igre drže isključivo za Uplay, njihove igre dostupne su i na Steamu, međutim, kako bi ih igrali, morate ih kupiti na Steamu, preuzeti ih putem Steam, a zatim aktivirati ključ proizvoda na Uplay, pazeći da igra ostaje na oba računa i ne može raditi bez prisutnosti drugog računa.

Zaključak

PC gaming, zajedno s gaming zajednicama prošli su dug put, i postoji još dug put za razvijanje. Iako u gaming zajednici postoje mnoge podjele, činjenica da je zajednica još uvijek uspješna, preživjela i svakodnevno se razvija.