samsung S10

Pisati o deset godina razvijanja Samsung serije mobilnih telefona bio bi jako veliki zadatak i opširna tema pa se to treba uraditi u nekoliko nastavaka. Jer mnogo je modela urađeno i jako puno inovacija da bi sve to trebalo detaljno napisati. Ali ovdje navodimo podatak da je Galaxy S serija najzaslužnija za današnju ogromnu popularnost Samsungovih mobilnih telefona.

Predstavljajući najnoviju Samsung Galaxy seriju kroz Galaxy S10, Samsung je donio ponudu S10 u vidu tri varijante i to: Galaxy S10+, Galaxy S10 i Galaxy S10E. Mnogi od korisnika su očekivali velike inovativne promjene od Galaxy S10+ modela . Možemo reći da u ovom novom modelu postoji dosta inovacija koje na prvi pogled svi možda i ne vide, ali neke se odmah i primjete.

Dvije rupice za kamere

Odlično osmišljen i dizajniran ovaj mobitel se sviđa svakome onome ko ga je makar jednom vidio. Dimenzijom 157.6 x 74.1 x 7.8 mm i težinom od 180 g fino pristaje u ruci korisnika. Samsung je želio ugraditi zubce u prošlogodišnje modele mobitela pribjegao uhodanim rješenjem smještajući kameru u sam ekran koristeći već poznatu rupicu za to. Ali u ovom novom modelu zbog dvostruke kamere to više nije mogla biti rupica već detalj na koji će te morati da se naviknete. Infinity-O displej lijepo izgleda osim te dvije rupice urađene za ispravno funkcionisanje dvije prednje kamere. Srećom one se mogu sakriti po potrebi.

Galaxy S10+ je i prvi Samsungov model koji posjeduje pet kamera. Kamere za snimanje su do 16 MP i može snimiti 2160p@60fps, 1080p@240fps, 720p@960fps, HDR i dual-video rec. Takozvana selfi kamera snima do 10 MP i 2160p@30fps, 1080p@30fps rezolucije.

samsung mobitel

Dynamic AMOLED displej

Samsung Galaxy S10+ je opremljen sa Dynamic AMOLED displejom čija je rezolucija 1440 x 3040 pixels. Takođe Galaxy S10+ je prvi telefon na svijetu sa ugrađenim ultrazvučnim senzorom za otiske prstiju i time su već učinili Galaxy S10+ inovativnim telefonom.

Ovdje ipak napominjemo da ultrazvučni senzor otiska prsta ne radi pod kratkim dodirom već se treba nakratko pritisnuti i zadržati prst da se funkcija ispravno obavi. Sve je to ugrađeno u Samsungov novi 6.4-inčni Infinity-O displej kojeg posjeduje ovaj model.

Najbrži Android telefon

Sa Android 9.0 (Pie) platformom, Samsung Galaxy S10+ je opremljen odličnim Snapdragon 855 procesorom i ovo je najbrži Android telefon zahvaljujući osim procesora i samoj arhitekturi telefona i kvalitetnoj izvodivosti iste. Vezano za izdržljivost i stabilnost baterije sve se može reći testiranjem na testu surfanja web-om gdje je Galaxy S10+ baterija sa svojih 4100 mAh i trajanjem oko 12 ipo sati besprijekorno pobijedila sve trenutno glavne konkurente na tržištu. Bežični PowerShare omogučuje punjenje drugih telefona i time proširuje spektar korisnosti na širi pojas korištenja.

Što se tiče memorije Samusng Galaxy S10+ oni u vezi sa količinom memorije dolaze u više varijanti. Možete uzeti Galaxy S10+ sa početnih 8GB i 128GB za memorisanje ili Galaxy S10+ sa 512GB memorije i nevjerovatnih 1TB memorije i 12GB RAM-a što je logično i najskuplja varijanta ovog telefona.

Ponudu i cijene Samsung mobilnih telefona možete pogledati na ProComp internet trgovini na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/248-samsung-mobiteli