pametni satovi

Razvojem ingormatičko-tehnoloških dostignuča na tržištu se pojavljuje sve veća i veća ponuda raznih vidova korištenja te tehnologije u cilju ponude za sve ono što bi kupcima bilo interesantno. Već odavno su primjerom televizori i računari prestali da imaju samo svoj oblast interesovanja zbog kojih ih kupci i kupuju. Računari su upleteni skoro u sve pore današnjeg života, televizori su postali “pametni” a danas pišemo o “pametnim satovima”.

Dobro možemo reći da se još uvijek za SmartwatchPametni sat može vezati dojam trendovskog momenta i prestiža, ali su već poćele ozbiljne ponude pa mnogi od nas već razmišljaju o njima. Razni razlozi su u odluci da kupimo neki od Smartwatch – pametni satova modela jer nekim kupcima je to potreba a nekima samo već pomenuti prestiž.

Odluka o kupovini pametnog sata

Naravno svaka odluka pa i ova donosi se na prije svega na osnovu onoga šta očekujemo od razni modela Smartwatchpametni satova. Odmah da napomenemo da svaki pametni sat ima zajedničke osnove i razlikuju se po nekim dodanim karakteristikama i naravno o marki i cijeni. Ako ovdje ostavimo postrani marku i karakteristike, najbitnija stvar na koju kupci obračaju pažnju je sama cijena nekog modela. Ona se suštinski i podrazumijevano vezuje za te karakteristike i time vam odmah na startu može dobro pakazati o kakvom se Smartwatch modelu radi.

Osnovne karakteristike Smartwatch tj. pametnih satova

Jedna od bitnijih zajedničkih karakteristika je da su oni otporni na vodu ali ovdje uzmite u obzir da su oni ponekad limitirani dubinom do koje možete ići kupajući se u rijeci, moru ili bazenu. To zavisi od modela i marke ali svi imaju tu karakteristiku – otporni su na vodu.

Ovaj sat će biti u mogučnosti da vas obavještava o pristiglim porukama koje možete pročitati, obavještavaće vas o pozivima koje možete odbiti ili jednostavno odabrati poziv. Još da napomenemo da možete u svakom trenutku pristupiti telefonskom imeniku a dobra osobina je da sa pametnim satom jednostavno močete pronaći trenutno zagubljen mobitel u kući, stanu ili na nekom izletu. Samom konekcijom i zvućnim signalom locirate svoj mobitel.

Od ostalih ne tako nebitnih karakteristika je i to da pomoću Smartwatch možete pratiti svoje zdravstveno stanje pračenjem otkucaja srca, brojati korake koje uradite tokom dana, analiza spavanja a posjeduje i GPS mogućnost.

Glavni Smartwatch kupaca

Da bi i vama pomogli kako da se odlučite najbolje bi bilo da sve kupce Smartwatchpametni satova podijelimo u grupe gdje bi se vi kao potencijalni kupac mogli da nađete.

  • Kupci koji se bave potražnjom za neobičnim tehnološkim ponudama
  • Kupci koji na osnovu karakteristika kupuju Smartwatch na osnovu cijena i ponude
  • Kupci koji trebaju dobro proučiti o tome da li im Smartwatch treba i koristi
  • Kupci koji imaju želju da kupe nešto novo sebi ili nekome bližnjem

Generalno odluka o kupovini Smartwatch pametnih satova je ostavljena svakom pojedinaćno da se odlući. Prestiž ili potreba – sve zavisi o karakteru kupca.

Ponudu i cijene Smartwatch pametnih satova možete pogledati na ProComp internet trgovini na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/400smartwatch

2 KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here