pametni satovi

Za smart watch ili pametni sat se još uvijek može reći da je obilježje prestiža i trenda. Raznovrsne ponude, ponukale su mnoge da razmišljaju o njima. Mnogi su razlozi za kupovinu neki od Smartwatch ili pametnih satova. Za neke je kupovina potreba, dok je nekima samo stvar prestiža.

Razvoj informatike i tehnologije izrodio je većom ponudom tehnoloških dostignuća. Novi vidovi korištenja tehnologije imaju u cilju da kupcu ponude sve ono što bi mu moglo biti zanimljivo. Televizori i računari već odavno se ne kupuju samo radi gledanja raznih kanala. Računari su u svakom aspektu našeg života nezamjenljivi. Televizori su sada “pametni televizori”, ali iako zanimljivi, tema su nam danas “pametni satovi”.

Odluka o kupovini pametnog sata

Svaka odluka se donosi na osnovu toga šta očekujemo od raznih modela pametnih satova (smart watch). Odmah da napomenemo, svaki pametni sat ima zajedničke osnovne karakteristike. Ono što razlikuje ove satove jesu dodane komponente, brend i cijena. Najbitnija stvar kupcima je uglavnom cijena nekog modela. Cijena se formira na osnovu tih bitnih komponenti. A mi vam odmah na početku možemo pokazati o kakvom modelu pametnog sata se radi.

Osnovne karakteristike Smartwatch tj. pametnih satova

Jedna od bitnijih zajedničkih karakteristika je da su oni otporni na vodu. Moramo uzeti u obzir da ovi satovi su limitirani dubinom rijeke, mora ili bazena.  Koliko duboko možete zaroniti zavisi od modela i brenda.

Ovaj sat vas obavještava o pristiglim porukama koje možete i pročitati. Možete se javiti na poziv ili vi da napravite poziv. U svakom trenu, dostupan vam je imenik sa kontaktima. Odlična stavka je da sa pametnim satom možete pronaći uređaj koji ste zagubili u stanu, kući ili na izletu. Svoj uređaj locirate uz pomoć zvučnog signal i uspostavljene veze.

Dodatne značajke ovog pametog sata je da vam prati otkucaje srca, broj koraka, te analizu rutine spavanja. Imate i mogućnost korištenja GPS-a.

Glavne karakteristike Smartwatch kupaca

Podijelili smo moguće kupce u par grupa da bi mogli da se pronađete u željenoj kategoriji. Nadamo se da će vam ovo grupisanje pomoći da se odlučite za najbolje prilikom nabavke vašeg Smartwatch-a (pametnog sata).

  • Kupci koji se bave potragom neobičnih tehnoloških ponuda
  • Kupci koji na osnovu karakteristika kupuju Smartwatch na osnovu cijena i ponude
  • Kupci koji trebaju dobro proučiti o tome da li im Smartwatch treba i koristi
  • Kupci koji imaju želju da kupe nešto novo sebi ili nekome bližnjem

Generalno odluka o kupovini Smartwatch pametnih satova je ostavljena svakom pojedinačno da se odluči. Prestiž ili potreba – sve zavisi o karakteru kupca.

Ponudu i cijene Smartwatch pametnih satova možete pogledati na ProComp internet trgovini na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/400smartwatch

Comments are closed.