curved tv

Česte su ovakve situacije kad kupci traže novi TV za svoju dnevnu sobu.
Dogovorili smo se da će Samsung QLED TV biti ono što ćemo vam predstaviti, ali još uvijek nismo sigurni kakvu vrstu ekrana ćemo predstaviti. Dakle, činjenica da vrijeme provedeno ispred televizora treba biti odmor, možemo navesti razlike između zakrivljenih ili ravnih televizora kako bi utvrdili šta bi bilo najbolje za vaše potrebe. Iako ste sigurni za izbor televizora QLED – postoje i druge stvari koje trebate uzeti u obzir.

Da li je zakrivljen TV bolji za potpuni ugođaj gledanja?

Izražene pojedinosti za koje nikad ne biste pretpostavili da su tamo i živopisne boje na QLED TV ekranu pružaju slike na ekranu koje vam privlace sadržaj, ali i zakrivljeni i ravni televizori imaju različite ponude u određenim situacijama.

Na primjer, za vas koji volite gledati filmove i to vam prestavlja zadovoljstvo, naročito vikendom uz zdjelu kokica, zakrivljeni TV nudi gledanje bez izobličenja slike, uz intezitet svake scene,te uz svaki drugi detalj u jednostavnom i elegantnom obliku. Zbog toga QLED televzori su u mogućnosti kreirati veću dubinu boja kao i veću svjetlost od drugih televizora.

curved tv

Možemo naglasiti da rubovi ekrana prate prirodnu zakrivljenost tako da ulaze u vidno polje gledaoca, a cijeli ekran se vidi. Zahvaljujući tome, slika koju gledate je intenzivnija i upadljivija pa samim tim je i vaše iskustvo bogatije. Ali za vas, koji volite nakon posla sjesti u fotelju i nadoknaditi igre koje ste propustili ili samo gledati TV nakon dugog dan, ravni ekran
u tradicionalnom stilu QLED TV znači da možete vidjeti svaku tačku u igri iz gotovo bilo koje pozicije u kojoj se odmarate.

Dobra vijest je da i zakrivljeni i ravni QLED televizori pružaju vam jedinstven pogled zbog nevjerovatne kombinacije 4K, HDR i QLED tehnologije ekrana! Na taj način, zakrivljen TV vam nudi zaista kinematografsko iskustvo koje je idealno za gledanje filmova, dok vam ravni TV daje jasnu sliku iz mnogih uglova gledanja, prirodne boje koje donose uvjerljive detalje u svakoj sceni, te uživanje u pogledu bilo da ste na kauču ili se krećete.

Uključen ili isključen koji bolje izgleda: zakrivljen ili ravan TV?

Svakako, QLED TV nudi izvrstan kvalitet slike pri gledanju, ali šta ako nije vrijeme za gledanje TV? Ukoliko ste neko ko favorizira jedinstvene, neobične dijelove namještaja kad kupuje za kuću, onda zakrivljeni televizijski stil u potpunosti odgovara vama jer je privlacan, moderan i kad ga ne koristite. Ali ako idete za modernom minimalističkom vibracijom koja ispunjava tanak profil ravnog TV-a, nije nužno da isti mora biti vidljiv i kad nije u upotrebi.

Osim toga, to je klasik, a oštri uglovi pružaju stvarno elegantan profil.
Dakle, oba QLED TV stila su zapanjujuća zbog beskrajnog dizajna 360, što znači od prednje strane televizora prema natrag, to je upečatljiv komad koji će vam izgledati sjajno u kući.

Zakrivljen ili ravan televizor za zapanjujući dizajn interijera?

Kao i sve drugo želimo da i TV postane dio vašeg namještaja u cjelini.
Ukoliko upotpunosti želite iskoristiti zidni prostor u dnevnoj sobi, postavljajuci zidni nosač, možete iskoristiti No-Gap Wall Mount kako bi se televizor sa ravnim ekranom sjedinio sa zidom. Osim toga, ako je montiran, daje vam više prostora. Kada je u pitanju zakrivljen TV, možete postaviti stalak koji bi bio upečatljiv u dnevnoj sob i držao bi TV sa stražnje strane, tako da bi izgledalo kao da TV lebdi u zraku iznad postolja. Koju god opciju da izaberete, i zakrivljeni i ravni televizori imaju nevidljivu vezu, koja uređuje prostor oko televizora omogućujući vam da konzole i uređaje stavite izvan vidokruga.

Na kraju…
Kao što vidite i ravni i zakrivljeni QLED televizori omogućavaju vam intezivnu i perfektnu sliku dostupnu u različitim veličinama. Tako da nema pogresnog izbora. Sve zavisi o onoga šta volite gledati, kako volite gledati i kako se uklapa u vaš enterijer. A mi se nadamo da smo vam ovim tekstom makar malo pomogli da rijesite neke od dilema.

Odličnu ponudu sa najboljim cijenama ravnih i zakrivljenih QLED televizora možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/575-televizori