AOC monitor

Zahtjevna gamerska populacija koja je uvijek “gladna” novih mogučnosti i proširenja svojih hardverskih komponenti jako je osjetljiva te fokusirana i na moniitore kojima se služe. Ovo je i očekivano budući da su rezolucijske potrebe novih igara sve veće i veće. Potrebni su i dobri gaming monitori da bi se prikazala ta dobra slika, pa se konstantno povećava kvalitet i mogučnosti tih monitora. Poznati proizvođać AOC kompanija je predstavila svoj prvi Ultra HD HDR monitor sa TN panelom i podrškom za AMD FreeSync.

Kvalitet slike AOC monitor-a

Monitor AOC G2868PQU je 71.1 cm velik 60Hz monitor čiji je ekran sa podrškom za HDR opremljen 28” TN panelom sa 82% AdobeRGB i 102% sRGB skale boje. Ovo vam omogućava bolje i živopisnije boje sa superiornim detaljima prilikom prikaza slike. Odlično dizajniran monitor povečava usredoćenost igraća na sam ekran i igru. AOC G2868PQU je monitor sa uskim okvirima koji je elegantno dotjeran sa crnim i crvenim detaljima.

Postolje koje je podesivo do visine ok 130mm omogučava korisnicima postavljanje monitora po njihovim potrebama. Iako je ovo izgledom minimalistički monitor on nudi široku lepezu podešavanja pa u svakom trenutku možete uraditi dorade na prikazu slike na ekranu monitora.

[ngg src=”galleries” ids=”2” display=”basic_thumbnail” number_of_columns=”2”]

Ovdje bi napomenuli da AOC G2868PQU monitor nema problema prilikom prikaza jasne slike kada se monitor koristi pri vedrom ili sunčanom okruženju. Ovu pogodnost možemo zahvaliti visokoj svjetlini od 300 nita ekrana, pa je slika jasna i kvalitetna bez obzira gdje monitor koristimo. Ali ovdje bi mogao nastati problem budući da tako jasna i blještava slika može smetati korisnicima tokom rada noću ili u zatamnjenim prostorijama. Tada se prelaskom na Low Blue mod rada smanjuje zamor i komplikacije očiju korisnika.

Odličan prikaz AOC monitor-a

Ekran AOC G2868PQU monitora je 4K 3840 x 2160 rezolucije i sa već pomenutom AdobeRGB i sRGB skalom boja – izuzetno dobro prikazuje sliku i 4 puta više nego Full HD ekran. Sa 138 piksela po inču ovaj monitor nudi 300% više prostora na ekranu i samim time pozitivno utiče na kvalitet i jasnoču slike koju vidimo. Brzi odziv piksela od 1ms znaći i brzi prikaz slike bez razmazivanja i time donosi ugodno iskustvo igranja na AOC G2868PQU monitoru.

AOC opcije za igre

Monitor AOC G2868PQU je baš kao i AGON serija opremljena specifičnim opcijama prilagođavanja prikaza igara na monitoru: AOC Shadow Control opcija daje mogučnost uključivanja nivoa sjene kako bi osvjetlili tamna područja ili potamnili svijetla područja. Sa ovom opcijom kontrolirate prikaz kako bi vidjeli detalje u tamnim ili svijetlim područjima.
1. AOC Game Color prilagođava zasićenost boja ako je potrebno da se pojaća u slučaju isprane slikeili obrnuto.
2. AOC Dial Point omogučava postavljanje pokazivaća cilja u FPS igrama gdje on nedostaje i tako omogučiti preciznije ciljanje tokom igre.
3. AOC Game Modes prilagođava i olakšava igranje FPS, Racing i RTS igara na ovom odličnom monitoru.

Odličnu ponudu sa najboljim cijenama gaming monitora možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/663-gaming-monitori