Laptop HP

Kupovina laptopa za igranje novih igara je vrlo zahtjevan zadatak. Do prije nekoliko godina ovo je bila ćak i nemoguća misija budući da su laptopi prvenstveno bili namjenjeni za poslovne prenosne upotrebe. Danas je stanje nešto drugaćije i na tržištu se nalazi velika i raznovrsna ponuda i laptopa za igranje.

Naravno ovdje se lako pronalazi ona poslovica “koliko para toliko muzike”, ali u ovom segmentu se za dobar laptop za igranje relativno lako nalazi izbor. Danas su i laptopi hardverski jako dobro opremljeni pa su vrata ponude za ove vrste laptopa širom otvorena. Ovdje vas upoznajemo sa odličnim izborom iz serije HP Omen 15 igračih laptopa koji cjenovno možda na prvu neće oduševiti, ali prateći karakteristike i mogučnosti ovog laptopa – svi su oduševljeni sa HP OMEN 15 I7-8750H 16GB NVIDIA 2060 6GB modelom.

Dizajn HP Omen 15 laptopa

HP Omen 15 je laptop za gaming populaciju koja traži mnogo snažan model koji bi lako pogonio nove igre koje se vrte u današnje vrijeme. Ovaj laptop će to bez problema bezprijekorno odraditi. Imajući u vidu da HP Omen 15 posjeduje kombinaciju Intel i7 8750H procesora na 4.10 GHz i NVIDIA GeForce RTX 2060 6 GB grafičku karticu – tada možemo očekivati baš jaku mašinu od ovog laptopa.

Kada svoju omiljenu igru pokrenete na Full HD ekranu na 1920 x 1080 rezoluciji i sa frekvencijom osvježenja od 144Hz tada vidite zašto je ovaj Omen 15 jedan od najboljih igračih laptopa današnjice. Sa upečatljivim dizajnom ovaj laptop nudi vrhunski osječaj snage i ugođaja tokom igranja.

Sam dizajn je negdje između poslovnog i gaming laptopa ali to ne umanjuje njegovu ljepotu koliko smanjuje osječaj laptopa koji sjaji ko jelka za novogodišnje praznike. Brušeni metalni poklopac i crveni logo istiću dojam tek toliko da impresionira a ne da naporno udari suvišnim dizajnom. Snažni ventilatori pomažu da se smanji rizik od pregrijavanja pa iako se ne svrstava u lagane laptope ipak je to očekivano za konfiguraciju koju posjeduje.

Tastatura HP Omen 15 je glatka na dodir i pruža zadovoljavajući “klik” kada se neka tipka pritisne i nije toliko glasna da uznemiruje ostale koliko se ćuje da znate da je svaka tipka pritisnuta. Istaknute WASD tipke i mogučnost aktiviranja Chroma osvjetljenja pojaćava dojam igračeg laptopa.

Snažne specifikacije

I prije nego smo pokrenuli neku od novijih igara znali smo da je HP Omen 15 brz laptop. Imati i7 procesor u svom laptopu je nešto impresivno, pa sa sigurnošću možemo reći da Intel i7 8750H 4.10 GHz procesor besprijekorno odrađuje svoj posao.

Naravno kada je rijeć o super močnom procesoru sve to nebi bilo od koristi ako nemate isto tako snažnu grafičku karticu. U ovom modelu to je NVIDIA GeForce RTX 2060 6 GB i time svam sve rekli. Izuzetno jaka kartica više nego odlično pogoni igre i sa 16GB DDR4 RAM-a ćini igranje novih igara više nego ugodno.

To znaći da možete igrati praktično bilo koju igru u Full HD formatu sa grafičkim postavkama do maksimuma. Pozitivno je to što se HP Omen 15 nikada ne grije i time ne remeti stabilnost rada svih svojih komponenti. Hard disk od 256 GB SSD + 1 TB je dovoljno prostora za pohranu i ugodan rad vaših igara.

Još da napomenemo da nema optičkog uređaja ali da su u vidu portova: USB Tyte-C NB 1, USB3.1_NB 3, te posjeduje kvalitetnu video kameru. Ovaj izuzetno kvalitetan igrači laptop možete da kupite na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/laptopi/6025-hp-omen-15-dc1004nm.htmld