Philips TV

Svako malo na tržištu se pojavljuju novi televizori sa novim mogučnostima i novim tehnologijama. Mnogi dodaci koji se nude donose novo iskustvo gledanja TV-a i sve izgleda mnogo uzbudljivije nego prije. Sve te nove tehnologije mjenjaju iskustvo gledanja kućnog kina i filmova. Primjer zvučnog razvoja je u mnogome pomjerio to iskustvo a sada Philips ima tehnologiju koja vas sigurno lijepi za ekran. Pomenuti samo to da su na stražnjoj strani Philipsovih televizora postavljena LED svjetla koja svjetlucaju na zidu bila bi velika greška. Mnogo više od toga donosi Philips Ambilight tehnologija.

Philips Ambilight tehnologija

Tehnologija osvjetljenja proširuje sliku izvan okvira televizora. Nevjerovatno tanki Philipsu 901F televizor baca svjetlost na okolni zid i nevjerovatno vas uvlaći u sadržaj koji gledate. Postoje nekoliko Ambilight varijanti, a to opet sve zavisi od modelu televizora kojeg odaberete. Philips nudi Ambilight sa dvije, tri i četiri strane. Već pomenuti Philips 901F daje Ambilight na tri strane, na vrhu i sa obje strane ekrana. Za sve one koji televizore postavljaju direktno na zid, četverostrani Ambilight je pravo rješenje. Plutajuča slika okružena sa sve četiri strane daće fascinantno iskustvo. Ekran sa svojom kristalnom slikom kao da daje sliku i na zid. Sve rubne boje se prenose na sve strane i čitav zid nevjerovatno oživi.

Philips Ambilight je svijet boja

Vaše iskustvo gledanja TV programa ili filma, sigurno će se sa Philips Amblight promjeniti. Fantastičan za kino projekcije, definitvno će pokazati svoju snagu i za energične zabave. Ako se okrenete muzičkom kanalu, Ambilight će reagovati na nevjerovatno mnogo različitih načina. Zahvaljujući operativnom sistemu Android TV na Philips OLED televizorima, možete se prebaciti na Spotify i takođe uživati u Ambilight. Zavisno o muzičkom ritmu, vlastitom muzičkom intenzitetu i glasnoći možete inteligentno prilagoditi intenzitet svjetla i boje koje se prikazuju.

Philips Ambilight

Integracija Philips Ambilight igara i Hue

I kako da ne pomenemo Philips Ambilight i igre. Ova tehologija je savršena za igre jer povečanjem brzine izmjene boja, bolje se prikazuje radnja na ekranu. Sve je nevjerovatno, i osjetno se povećava doživljaj bilo šta da igrate. Igrati neki dobar FPS ili suludo brzu vožnju Ambilight će vas oduševiti. Philips Hue pametni sistem osvjetljenja sa može prilagoditi bilo kojoj boji koju se sjetite. Kombinacija Philips Ambilight televizora sa Hue osvjetljenjem, svoju sobu možete pretvoriti u potpuno začaranu za kućnu zabavu. I umjesto da televizor mjenja samo boju na zidu sada kada se isti sjaj i boja svjetla sa ekrana može poslati Hue sijalicama i totalno kontrolisati atmosferu i pojačati akciju.

Philips Ambilight

Ambilux tehnologija

Ambilux je još jedna tehnologija koju nudi Philips, i takođe preuzima ideju projiciranja na zid. Ali ne samo da boju prenosi, prikazuje i sliku sa akrana na stražnji zid. Umjesto LED svjetala koristi male projektore koji su montirani u luku u sredini zadnjeg dijela televizora. Zbog svega gore pomenutog sljedeći televizor kojeg će te vjerovatno kupiti bit će neki Philips model.