AMD procesori

Firma je osnovana 1969 godine, ove godine AMD firma slavi svoj 50 rođendan. Kao pokretač u silicijskoj dolini AMD je ubrzano rastao kako svojom inovativnošću, tako i brojem zaposlenih. Počeli su sa desetak zaposlenih da bi došli do brojke od 10000 uposlenih u jako uspješnoj firmi fokusiranoj na ponudi grafičkih i računarskih tehnologija visokih karakteristika. AMD je bio prvi koji je proizvao procesor koji je probio barijeru od 1GHz.

Takođe je razvio i proizveo prvi industrijski GPU od 1GB. AMD je postavio poslovnu strategiju po kojoj se očekuje nevjerovatni pothvati na polju računarskog i grafičkog razvoja. Istovremeno sa tim AMD nastavlja da dizajnira i razvija visoke performanse koje daju rješenja najtežih izazova u svijetu visoke tehnologije. Ovim su dokazano inovativni i samim tim jako interesantni i pračeni na tržištu. Ovdje vam predstavljamo sljedeču fazu AMD procesorske tehnologije – 3 Gen. Ryzen procesor.

AMD Ryzen

Svaka nova faza razvoja procesora donosi novosti koje se sa uzbuđenjem očekuje kod korisnika, pa je to slučaj i sa novim AMD Ryzen procesorom treče generacije. Naravno da on predstavljaju korak naprijed, i sa svojom 7nm tehnologijom donosi revoluciju u danačnji svijet računara. Ovo je tehnologija koja je trenutno bez premca i sa mnogim inovacijama oduševljava prije svega igraču populaciju. AMD Ryzen je procesor koji daje prvu PCIe 4.0 povezivost prema najnovijim i najnaprednijim grafičkim karticama i matičnim pločama.

Inovacije AMD Ryzen procesora

Inovacije urađene prema uređajima za pohranu podataka su takođe primjetne i sa svime ovim potvrđuje perjanicu i vrh procesor u ovom trenutku. Iako i standardne tehnologije daju ono što svi žele, novi AMD Ryzen procesori treće generacije nudi jake inovacije kroz novi AMD X570 čipset. Sve ovo je urađeno kako bi se još više olakšao rad korisnicima sa jasnim unapređenjem već postojećih mogućnosti.

Zbog toga bi bilo dobro da prilikom kupnje nove AMD matične ploče obavezno potražite neku sa oznakom “Ryzen 3000 Ready“. To su AMD X570 i X470 matične ploče koje su kompatibilne i spremne za nove 3 generacije ali i 2 generacije procesora. Nećete imati potrebe za novim biosom prilikom dogradnje.

Najave novog hardvera

Sredinom 2019 se očekuje procesor Gen AMD Ryzen i AMD X570 čipset, koji će tako kombinovano donijeti najjaću ikad AMD tehnologiju u vaše računare. Osim ovoga očekivajte uzbudljiva AMD Radeon iskustva u oblasti grafike. Već sada se najavljuju jaka i inovativna rješenja, i samo treba da saćekamo da sve to vidimo i iskusimo.

Comments are closed.