Xiaomi

Xiaomi Redmi K20 Pro je još jedna moćna kineska marka koja, poput Pocophone F1 (ili Poco F1 na odabranim tržištima), dolazi sa nizom uzbudljivih specifikacija i funkcija za poprilično nisku cijenu. Pocophone F1 je bio jedan od najpopularnijih telefona 2018. godine, a u svijetu pametnih telefona željno se očekivao nastavak. Iako još nije potvrđeno, ali Xiaomi je možda provukao “Pocophone F2” ispod svih naših radara.

Sa OnePlus-om koji je pokušao da uđe u ultra-premium pametni sektor sa OnePlus 7 Pro, plašt „vodećeg ubice“ je ponovo na dohvat ruke. Xiaomi je u poziciji da zauzme naslov sa drugom ponudom Pocophone-a.

Značajne karakteristike

Xiaomi Redmi K20 Pro je zvijer. Kao i Pocophone F1 prije njega, Xiaomi Redmi K20 Pro ima solidne specifikacije čak i ako zanemarite njegovu cijenu. Ojačan je Qualcomm-ovim vodećim Snapdragonom 855 SoC, 6 / 8GB RAM-a, do 256GB prostora za memoriju i snažnom baterijom od 4,000mAh.

Snažan dio ranog identiteta brenda Pocophone bio je njegov ne-kompromisni pristup osnovnom hardveru – ili „nikad ne riješiti“ pristup – a Xiaomi Redmi K20 Pro savršeno prati ovaj etos. Najočigledniji primjer je nastavak upotrebe najnovijeg i najvećeg Qualcomm silicijuma, ali Redmi K20 Pro takođe ne zaostaje ni u drugim karakteristikama.

Sonyjev IMX586 senzor već je prihvatio pristupačne telefone kao što su Realme X, pa čak i druge budžetske uređaje iz Xiaomi podmreže Redmi, tako da nije iznenađenje da je instaliran kao glavni 48MP senzor na K20 Pro, te to možemo istaći kao dobar dodatak. Isto tako, ekran je 6.39-inčni OLED display sa Full HD rezolucijom.

Oba predstavljaju značajna poboljšanja u odnosu na glavni senzor i ekran kamere Pocophone F1, ali što je još važnije, zvuče kao sljedeća logička evolucija za Pocophone hardware. Ali ako Xiaomi Redmi K20 zaista najavljuje stvari koje dolaze, onda bi sljedeći Pocophone mogao napraviti i korak dalje.

Xiaomi prati trendove

Za sve njegove nevjerovatne specifikacije i odličan odnos performansi i cijene, Pocophone F1 nije imao wow efekat. Njegov dizajn je bio malo neprivlačan, kamera je bila nezadovoljavajuća, a softverska kombinacija Poco Launcher / MIUI ostavila je puno toga da korisnik poželi dodati. Xiaomi Redmi K20 Pro odgovara na većinu ovih kritika tako što je pametno usvojio sve aktuelne trendove u industriji.

Redmi K20
Xiaomi Redmi K20

U poređenju sa dosadnom plastičnom folijom Pocophone F1, Redmi K20 Pro ima zakrivljeno staklo sa zadivljujućim holografskim efektom na plave i crvene / ljubičaste varijante.

Pocophone F1 je imao zarez na ekranu a K20 Pro se odlučio za ekran bez istaknutog zareza, a to je zato što dobijate modul prednje kamere koji se može uvlačiti i ima senzor od 20MP. Senzor se pojavljuje za manje od sekunde i moći ćete prilagoditi zvuk aktivacije. Na displeju se nalazi senzor otiska prsta.

Sa zadnje strane dobijate uzbudljiv gradijentni uzorak i tri kamere, sa 48MP primarnim senzorom koji sadrži Sonyjev IMX 586 modul – isti kao i OnePlus 7 Pro. Tu je i telefoto objektiv od 8 megapiksela sa 2x optičkim zumom i širokokutni senzor od 13MP sa vidnim poljem od 124 stepena.

Pored svih ovih nevjerovatnih novih karakteristika, Xiaomi Redmi K20 Pro zadržava 3.5mm priključak za slušalice, ima podršku za brzo punjenje i sistem za hlađenje radi održavanja stabilnog rada telefona tokom igranja igara – sve što je Pocophone F1 takođe nudio. Jedina potencijalna prepreka je softver, ali ćemo morati da sačekamo i vidimo da li Xiaomi može unaprijediti Poco Launcher manjim poboljšanjima na već prisutnim MIUI specifikacijama.

Je li Redmi K20 Pro zapravo Pocophone F2?

Xiaomi

Neke od špekulacija dolaze iz Kine, može se ispostaviti da je Redmi K20 Pro zapravo Pocophone F2. Kineske marke imaju naviku da objavljuju iste telefone pod različitim nazivima na globalnim tržištima, a glasine su prilično uvjerljive da će K20 Pro nositi ime Pocophone.

Bilo da se to ispostavi ili ne, K20 Pro bi trebao biti Pocophone F2. Xiaomi ima jedinstvenu priliku da proglasi Pocophone kao vodeću marku i Redmi K20 Pro kao naizgled savršen dizajn ravnoteže, karakteristika, hardvera i cijene bi ga učinili idealnim nasljednikom.