HP laptopi

Iako su HP laptopi dugo godina bili u vrhu ponude na tržištu ipak su vremenom posustali i neke druge kompanije su preuzele vrh i time natjerale HP na reorganizaciju sa ciljem povratka u top kompanije po prodaji laptopa. Okrečući se prvenstveno dizajnu a ne mareći prioritetno na cijene, ponovni povratak se bazirao na ciljanoj grupi ozbiljnijih korisnika kojima cijena i nije bila toliko bitna. Uvedeni su prefinjeni detalji dizajna kao npr. zlatni obrubi i postignuti su zaista lijepi modeli laptopa kao što je HP Spectre x360 model. Sa ovom serijom HP je uradio uspješan i kvalitetan povratak na tržište koje su korisnici sa oduševljenjem prihvatili.

Elegantni HP Spectre X360 15

HP Spectre x360 postoji u više modela i čitava ova serija je dobro izbalansirana kako izgledom i mogučnošću tako i cijenama po kojim se nudi. Jedan od primjera je laptop HP Spectre X360 15 sa Intel i7 procesorom i grafičkom katicom GeForce MX150 2GB.

HP laptopi

Aluminijska konstrukcija sa prelijepim dizajnom ovog modela je nešto što odmah ostavlja jak dojam na korisnike. Ovo je legantan laptop koji ima divan dizajn a u unutrašnjosti donosi snažnu konfiguraciju koja će zadovoljiti mnoge korisnike kako u poslovnoj oblasti tako i za igranje igara i time oduševiti i igraču populaciju.

HP Spectre X360 15 je dosta tiši model od ostali modela Spectre

Ako uporedimo model HP Spectre X360 15 Intel i7, GeForce MX150 2GB sa nekim ranijim modelima iz HP Spectre X360 serije vidimo da je ovo znaćajno bolji model od tih ranijih verzija iz HP Spectre X360 serije. HP Spectre X360 15 Intel i7, GeForce MX150 2GB je model treće generacije koji donose nekoliko novih promjena u odnosu na prošlogodišnji model. Odmah da napomenemo da u fizičkom pogledu ovaj laptop nije ni tanji ni lakši od ranijeg modela, ali ima uži okvir i nešto veću bateriju.

HP laptopi

Predstavljajući novi model HP Spectre X360 15 – HP kompanija je donijela ponudu ovog laptopa u dvije varijante: jedna ponuda je sa Kaby Lake-R i Nvidia GeForce grafičkom karticom, a druga Kaby Lake-G sa Radeon RX Vega M GL grafikom. Naš HP Spectre X360 15 i7 8550U sa Nvidia GeForce MX150 2GB upoređujući ga sa prošlogodišnjim modelom dolazi sa istim Core i7 CPU i GeForce MX150 karticom, te je zbog unutrašnjih i vanjskih promjena dosta tiši i temperatura je bolje kontrolisana. Ovo je naravno odmah primječeno i sa zadovoljstvom primljeno kod korisnika.

Hp laptopi

HP Spectre X360 15 Intel i7 GeForce MX150 2GB osim brzog čitanja i pisanja sa svojih 256GB SSD donosi ugodan i stabilan rad. Da napomenemo da su mogučnosti pohrane podataka do 2 TB NVMe SSD, a sa svojih 16GB RAMA prave odličan spoj i dobar prijenos podataka u ovoj jakoj konfiguraciji. Naravno 4K UHD touchscreen i CPU / GPU kombinacije su fiksne. Prilikom korištenja – ugodna tastetura će vas oduševiti i pojačati dojam otmenog laptopa, a sjajnim i dugotrajnim i sjajnim vijekom trajanjem baterije bit će te više nego zadovoljni.

Dobavljivost i cijenu laptopa HP Spectre X360 15 možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku:https://www.procomp.ba/laptopi/9937-hp-spectre-x360-15-i7.html