lc power

Odlukom da kupimo novi računar najčešće rješavamo kupovinom kompjutera na “duže staze” u smislu – “kupili smo kompjuter na kojem se mogu vrtjeti igrice novije generacije”. I to je po svemu nekako najbitnije. Dobra grafička kartica, procesor i dosta RAM-a i mi zadovoljni. Ima onih kupaca koji obračaju pažnju i na matičnu ploču ali rijetko ko osim onih koji prate dizajn i ljepotu računara razmišlja o kučištu.

Doduše postoje mnoge firme za proizvodnju kučišta ali njihova “raznovrsna” ponuda se svodi skoro pa uvijek na nekoliko modela sa mnogo varijacija na njima tako da to sve na kraju bude pa isto. Tvrtka LC-Power čiji model Gaming 994B Vitreous ovdje predstavljamo mnogo obećava ali i mnogo daje. Da vidimo šta nam se nudi…

Staklo i osvjetljenje

LC-Power Gaming 994B Vitreous je kučište koje se u krugu korisnika predstavlja kao stakleno kučište i u tom nazivu ima dosta istine. Doduše na ovom kučištu sem staklenih površina postoje i vidljivi dijelovi prekriveni plastikom koja ubjedljivo izgleda kao samo staklo.

LC-Power Gaming 994B Vitreous kućište je na bočnoj strani izrađeno od kaljenog stakla a prednji dio je od pomenute plastike koja daje dojam stakla. U sredini je lajsna sa osvjetljenjem te je i to doprinjelo njenom popularnom nazivu – stakleno kučište. Ako izuzmemo ove dijelove napomenimo da je ostatak kučišta urađen od čelićnog lima i preovladava minimalizam i jednostavnost. Različitost debljina lima pokazuje tendenciju uštede materijala a samim tim i cijene Gaming 994B Vitreous kučišta.

Pojedinosti 994B Vitreous kučišta

Na gornjoj strani su standarni portovi i tasteri. “On/Off”, Reset tipka i kontrola osvjetljenja. Panel sa jednim USB 3.0 portom i dva USB 2.0 porta takođe je na gornjoj strani. Što se tiče hlađenja 994B Vitreous kučište je podbacilo iako na prvi pogled izgleda dobro. Iako su ostavljena mnoga mjesta (sa prednje i sa zadnje strane) za ugradnju 120 mm ventilatora – ostavljeno je malo prostora za “promaju”, a sam se proizvođać više posvetio vizuelnom izgledu nego funkcionalnosti otvora za protok vazduha. Sam unutrašnji prostor Gaming 994B Vitreous kućišta je podijeljen u dvije cjeline.

Dok je veći dio ostavljen za ugradnju osnovnih dijelova i ventilatora, dotle se u manji dio smještaju dva tvrda diska i napajanje. Iako možda izgleda skučeno u ovo kučište se može ugraditi grafička kartica dužine do 360 mm i hladnjak visine 160 mm. Generalno možemo zakljućiti da je ovo jako isplativo kučište a o dizajnu skoro da se nema šta da kaže. Prelijepo i vrijedi kupovine.

Odličnu ponudu i cijene gaming kućišta možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/694-gaming-ku%C4%87i%C5%A1ta