Xiaomi

Ranije nego što se očekivalo, Xiaomi će objaviti svoj sljedeći model mobitela na konferenciji za novinare 24. februara. Xiaomi Mi 9 donosi nadogradnje, uključujući senzor za otisak prsta u ekranu, fotoaparat s trostrukim objektivom od 48 Mpx, brže performanse zahvaljujući Snapdragon 855 procesoru i super brzo punjenje (do 27 W).

Ta 48Mpx leća jedna je od tri na stražnjem dijelu telefona, a očekuje se da će Mi 9 imati i 12Mpx sekundarni objektiv i 3D TOF kameru. Na prednjoj strani možemo vidjeti 24Mpx selfie kameru prisutnu u Mi 8 Lite i od 20Mpx snapper u standardnom Mi 8. Nemojte misliti da će ubacivanjem Snapdragona 855 značiti da će Mi 9 podržavati 5G mreže.

Snapdragon 855 bi trebao ponuditi nevjerojatne performanse, a Xiaomi telefon s kodnim imenom ‘Cepheus’ pojavio se na Geekbenchu ​​koji to potvrđuje.

Od Mi 9 možete još očekivati ​​Full-HD ekran, 6.4 incha AMOLED ekran. Priča se da dolazi s senzorom za otisak prsta na ekranu, ali još nema vijesti o tome hoće li to biti rezervirano za Pro model. Očito je da nema ništa na stražnjoj strani, kao što pokazuju službene slike nadolazećeg telefona.Očekuje se da će memorija i pohrana podataka početi sa 6GB odnosno 128GB, tako da ne očekujemo da Xiaomi namjerava dodati podršku za MicroSD karticu.

Dok sama baterija može dobiti pojačanje, od 3.400mAh do 3.500mAh, bežično punjenje će ostati jedinstveno za Mix modele.

Koliko će koštati Xiaomi Mi 9?

Glasine ukazuju na to da će cijena za Mi 9 koštati oko 750,-KM. Očekujte da će cijena biti nešto viša kod nas u BiH, gdje Xiaomi ima manje kontrole nad distribucijom.

Ponudu Xiaomi mobitela možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/361-xiaomi-mobiteli