Mehanička tastatura

Firma TRUST je prvobitno osnovana pod imenom Aashima Technology BV. Ova Holandska firma je jako napredovala i ubrzano ostvarivala velike rezultate. Osnovana je 1981 ali je tokom 90-ih preimenovana u Trust International BV i do danas se proširila u 19 zemalja Evrope i sa svojim proizvodima je prisutna u 44 zemlje svijeta. Sa sjedištem u Dordrechtu specijalizovana je za proizvodnju IT pribora. Ovdje imamo model njihove gaming tastature Trust GXT 860 Thura.

Pribor i pakiranje Trust Gaming GXT 860 Thura

Ako ste strastveni igrač igara na računaru ova tastatura bi vas svojim izgledom mogla lako privuć. Niska cijena i RGB osvjetljenje je još nešto što odvaja ovu tasteturu u odnosu na ostale. Ova tastatura daje jako mnogo za cijenu po kojoj se prodaje. Raznobojna tastatura koja se prodaje u raznobojnoj kutiji privlaći pažnju kupaca. Na prednjoj strani je slika tastature dok su na drugoj strani karakteristike tastature navedene na šest razlišitih jezika. Plastični tanki okvir drže tastaturu i pribor unutar kutije, a naljepnica GXT Trust lijepo dopunjuje priručnik koji dobijamo.

LED osvjetljenje

Ova tastatura ima minimalistički izgled i odmah na prvi pogled daje lijep dojam. Koristi 170 cm dug kabal a USB priključak je pozlačen. Glavna značajka ove tasteture su polumehaničke sklopke koje nude takav osječaj kao da se radi o mehaničkim prekidačima.

Sila aktiviranja svake pojedinačne tipke je 45g i ima lijepu brušenu teksturu. Dizajn je urađen tako da se lijepo ističu tipke koje posjeduju divnu integraciju LED svjetla za svaku od njih. To je jedinstveno i lijepo iskustvo osvjetljenja koja se sastoji od prozirnog ruba koji je osvijetljen u paru sa ostatkom tastature. Nudi do 9 različitih boja ali nedostatak je taj što nema jednobojnog načina osvjetljenja. TRUST GXT 860 tastatura nudi sve boje u isto vrijeme i jedino se prilikom proizvodnje to može mjenjati.

Kako se pokazala ?

TRUST GXT 860 Thura smo testirali u običnoj upotrebi i igranju igara. Možemo reći da nema neke velike razlike. U oba slučaja tastatura se pokazala dobrom i nismo imali primjedbe na rad. Razumna cijena za ovakvu vrstu tastature je prednost ovog modela a GXT 860 je dala osječaj mehaničke tastature pa je to primljeno sa velikim oduševljenjem. Na kraju bi kao neki zaključak mogao napisati da je ova tastatura zbog nekih karakteristika ipak prevagnula na gaming tastaturu. Šarene boje su pojačale taj dojam.

Odličnu ponudu i cijene mehanički tastatura možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/664-gaming-tastature