macbook-air

Za svoje već duže vrijeme postojanja na tržištu klasični Apple MacBook Air je bio pravi izbor za sve. Svi su koristili MacBook Air od studenta do već poslovnih ljudi. Korišten u različitim situacijama sa najraznovrsnijim progremima za skoro pa sve vrste poslova i zabave – MacBook Air je ustaljeno zauzeo primat u kupovini. Ali vrijeme je učinilo svoje pa se i ocjena za najboljeg počela da uzima kroz različite usporedbe.

Sve se ipak očekivano svelo na natjecanje koji uređaj je tanji, lakši, bolje rezolucije ekrana, čiji je ekran tanji i pojavila se konkurencija. MacBook Air je popravio neke nedostatke od ranije ali i donjeo nešto novo. Sada imamo mnogo drugačiji model od klasičnog Apple-ovog Air modela pa je iako veći od 12-inčnog MackBook-a, nešto manji je od 13-inčnog MacBook Pro. Dugogodišnji dizajn sa mnogim nedostatcima u izgledu i izvedbi je nestao pa smo dobili prefinjene i lijepe modele.

Novi MacBook Air ima 13.3-inčni 2560 x 1600p Retina Display, sa za 50% tanjim okvirima u odnosu na prethodika, novi moderan dizajn, ekran koji može da prikaže 48 procenata više boja i FaceTime kamerom, koja je i dalje smještena u vrhu.

MacBook Air ispod 10mm

Novi model MacBook Air zadržaje sredinu u odnosu na MacBook Pro i MacBook-a. Sa cijenom nije jeftin ali je odličan u konkurenciji tankih prenosnih računala. Za razliku od MacBook Pro modela koji je skuplji i snažniji Air je mnogo prenosiviji od njega. MacBook je skuplji i samim tim i nešto lošiji izbor. Ali da ne bi bilo sve tako sjajno kod Air modela desilo se sljedeće. Ponegdje se debljina spušta i ispod 10 mm što bi bilo predobro kad bi sve ostalo ostalo na istom nivou. Ipak se odrazilo na štetu baterije i samoj procesorskoj snazi.

Veča i kvalitetnija tastatura

Jedna novina sa MacBook Air modelom je ta da donosi novu verziju tastature ispod koje se nalazi nova membrana koja zadržaje prašinu ispod tipki. Force Touch stil dodirne površine kao na drugim MacBook računarima čini da Air model liči na ostale MacBook modele. Ali to nije baš istina jer je dodirna površina mnogo veča u odnosu na te druge modele. Tastatura nikada nije bila tako velika kao sada. Ovaj model je dobar iskorak naprijed za Apple MacBook modele.

Cijenu i dobavljivost Apple MacBook laptopa možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/525-apple-laptopi