Monitor AOC G2590VXQ

Za igre koje danas igramo možemo slobodno reći da su prava umjetnička remek djela. Mnogo detalja i odličan dizajn nivoa tim igrama daje sprecifičnu ljepotu i ozbiljnost. Ali bez dobrog prikaza svega toga nećemo do kraja uživati u svemu onome što nam donose današnje igre.

Osim dobrih grafičkih kartica koje besprijekorno pogone našu omiljenu igru, vrlo važan dio prikaza je sam monitor koji takođe treba da bude dobar da bi sve to izgledalo besprijekorno dobro. Na tržištu postoje mnogo dobri modeli sa različitim mogučnostima i cijenama a ovdje pišemo o jednom jako kvalitetnom modelu. AOC je upravo predstavio svoj novi 25 inčni AOC G2590VXQ gaming monitor.

G-Sync mogučnost

Iako je monitor cjenovno vrlo povoljan i karakteristika koje posjeduje (a koje su u visini monitora više klase), odmah na početku možemo reći da je ovo jako povoljan model primamljiv svima. Što se tiće igraće populacije koja je često u segmentu kupaca koji nemaju dovoljno novaca a htjeli bi da imaju visoke karakteristike, model AOC G2590VXQ je jako primamljiv izbor. Zbog želje da imaju dobar monitor sa dobrom kvalitetom slike i dobrom tehnologijom vrlo lako se mogu odlućiti na AOC G2590VXQ monitor. Pomenuta tehnologija koja je mnogima veoma poželjna se iskazuje u G-Sync mogučnosti koja je dosta bolje iskorištena jer na tržištu prosto postoji više.

Nvidia grafičkih kartica od AMD-a. Iako ova tehnologija poboljšava kvalitet slike na jeftinijim monitorima, treba uzeti u obzir da je G-Sync nešto skuplja od AMD FreeSync varijante koja radi istu funkciju vezanu za kvalitet slike.

Dobar a jeftin AOC G2590VXQ gaming monitor

Novina vezana za AOC G2590VXQ monitor je u tome što je on posjeduje frekvenciju osvježavanja između 30 i 75 Hz na rezolucijama do 1920 x 1080. Ovo je jako bitna novost budući da raspon fps-a u današnjim igrama varira baš između 30 i 75 HZ te prilagođeno igrama prikaz slike na ekranu je savrženo posložen sa samim igrama. Zbog toga je kvalitet slike i njena reprodukcija idealna.

[ngg src=”galleries” ids=”7” exclusions=”58” display=”basic_thumbnail” number_of_columns=”3”]

Međutim kada se upitate iz kojeg razloga je ovaj monitor tako dobar a jeftin – postoji jedan detalj koji dobro pokazuje šta je trebalo žrtvovati za nešto ovako kvalitetno. To je u biti TN matrica koja nije baš najkvalitetnije rješenje za neki dobar prikaz ali su trenutno to i matrice koje su i najbrže na tržištu. Zbog odziva od samo 1ms na ekranu AOC G2590VXQ monitora kupci će se morati prilagoditi uskim uglovima vida sa ne baš pretjerano preciznim bojama.

No to ni blizu nije razočaravajućem iskustvu i ovo navodimo tek toliko da to uzmemo kao neku manu ovom modelu. I ono vječno pitanje – da li je ovaj monitor isplativ po ovoj cijeni i kvaliteti, slobodno možemo da konstatujemo da je ovo odličan izbor za igrače koji žele jako dobar monitor a za neke male pare. Preporučujemo kupovinu jer je monitor AOC G2590VXQ sigurno jedan od takvih modela.

Odličnu ponudu sa najboljim cijenama Gaming monitora možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku:: https://www.procomp.ba/663-gaming-monitori