Za gamere i one kojima je zvuk veoma bitna stvar u poslu PC Mag je izdvojio deset najkvalitetnijih slušalica čije cijene se kreću od 34 KM do 1.200 KM.

Po izboru urednika svjetskog PC Maga prvo mjesto po kvaliteti pripalo je BeoPlay H4 slušalicama koje donose kvalitetan zvuk bluetooth konekcijom s uređajima. A osim elegantnog i jednostavnog dizajna i bogatog zvuka, ipak ne posujeduju redukciju buke i šumova. Cijena na tržištu se kreće od 400 do 500 KM.

Beyerdynamic MMX 300 druge generacije našao se na drugom mjestu nema bluetooth konekciju ali je zato odličan gaming alat. Slušalice i mikrofon dobile su najveću ocjenu ikada testiranih headset uređaja. Njegov izgled se ne razlikuje mnogo od prethodnika prve generacije, a cijena na tržištu iznosi oko 500 KM.

Fenomenalni BOSE ipak se po izboru PC Maga našao na trećem mjestu. BOSE QuietComfrot 35 II se može pohvaliti bežičnom/wireless konekcijom s uređajima i redukcijom šumova i buke. Elegantni crni dizajn na sebi donosi i regulator jačine zvuka te kontrolu za Google asistentom. Drastične promjene u odnosu na prvu generaciju ne postoje, ali su i ove već pomenute vrijedne cijene od 600 KM.

Poznati Marshall donosi Mid ANC i na tržištu se predstavljaju kao najbolje slušalice s redukcijom buke/šumova s vana što će vam obezbijediti odličan zvuk u vašim ušima. Povezuju se s bluetooth konekcijom i cijena im je ispod 500 KM.

Vrhunac u cijeni, a skoro u rangu sa svima gore nabrojanim je i Sony MDR-Z7 koje su fenomenalne, s istančanim zvukom, živim basom i kristalnim visokim tonovima. Bez ravnog sebi Sony je s razlogom trenutno najskuplji na tržištu s cijenom od 1.200 KM. Slušalice nisu namijenjene za gamere koji bi se vjerovatno isprepadali uz najmanje zvukove koje bi im ova zvijer osigurala, ali za audio i video produkciju su definitivno najbolji izbor.