philips televizori

Korisnici koji mnogo gledaju TV serije ili filmove u ovom Philips 43PFS5503 televizoru mogu naći sve ono što im je potrebno. Zašto smo odmah naveli ovu kategoriju TV korisnika? Prosto iz razloga što Philips 43PFS5503 nudi sve ono što takvi kupci trebaju. Philips 43PFS5503 je LED Full HD televizor koji u sebi ima integrirani medijski uređaj koji može jednostavno da reprodukuje videozapise, fotografije ili muziku sa USB-a ili sa vanjskog tvrdog diska. Ovo je jako korisna mogučnost u slučaju skućenog prostora gdje nemate prostora za velike uređaje.

Jednostavni i pouzdani “meni” na vašem daljinskom uređaju, omogučava vam brzo pronalaženje datoteka koje želite da vidite na TV-u. Ako se ipak odlučite na povezivanje konzole i Blu-ray playera, neće biti problema. Preko HDMI ulaza možete istovremeno povezati oba uređaja na televizor, bez potrebe da stalno prebacujete kablove. Korištenjem daljinskog upravljača jednostavno izaberete uređaj koji želite da koristite i možete početi sa zabavom koju želite. Nedostatke Philips 43PFS5503 možemo vidjeti u tome da on ne daje pristup aplikacijama, igrama i mrežnoj zabavi. Još nešto, a ne baš nebitno – Philips 43PFS5503 nema Wi-Fi mogučnost.

Slika

Philips 43PFS5503 je izuzetno tanak i lijep Full HD LED televizor koji koristi Pixel Plus HD tehnologiju i Micro Dimming rješenje. Veličina Philips 43PFS5503 ekrana je 43 inča, tj. 108 cm. Sa omjerom od 16:9, i kvalitetom slike od 1920 x 1080 pixela, Philips 43PFS5503 daje kvalitetnu sliku i ispunjava sva vaša očekivanja. Sliku možete prilagoditi na Automatsko zumiranje, SuperZoom, Movie expand 16:9, Nerazmjeran ili 16:9 prikaz.

Zvuk

Izlazna snaga zvuka je 16W, a Philips 43PFS5503 je obezbjedio i karakteristike koje poboljšavaju kvalitet zvuka i samo zvučno iskustvo tokom gledanja. Osim automatskog ujednačavanja zvuka, tu je kontrola basova, Clear Sound, Smart Sound i Incredible Surround. Sa svim ovim karakteristikama, bit ćete više nego zadovoljni sa zvukom kojeg čujete dok gledate TV.

Prijem i formati reprodukcije

Philips 43PFS5503 je digitalni televizor sa podrškom za DVB-T/T2/T2-HD/C/S/S2 sisteme i PAL, NTSC i SECAM regione. Philips 43PFS5503 u osnovi daje podršku za MPG2 i MPG4 signal, a korištenjem multimedijalnih aplikacija televizor podržaje sljedeće formate:
Formati reprodukcije videozapisa: Datoteke: AVI, MKV, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV9/VC1, HEVC (H.265)
Formati reprodukcije muzike: AAC, MP3, WAV, WMA
Podrška za formate titlova: .SMI, .SRT, .SSA, .SUB, .TXT, .ASS
Formati reprodukcije slike: JPEG, BMP, GIF, PNG

Mogučnosti Philips 43PFS5503 televizora

Kako bi u svako trenutku bolje sagledali program kojeg gledate, korištenjem Pause TV-a možete u bilo kojem trenutku zaustaviti sliku i potražiti detalj koji vas interesuje. Naravno, Philips 43PFS5503 podržava USB snimanje i time ostvarujete mogučnost pohranjivanja emisija koje želite. Vezano za USB priključak: tu je mogučnost nadogradnje programskih datoteka putem USB konekcije kako bi ažuriranje hardversko/programskih dijelova bilo potpuno i na vrijeme. Jednostavnom tipkom za povratak brzo se vraćate na poćetni ekran, a teletekst od 1000 stranica je takođe obezbjeđen.

Elektronički vodič kroz programe do 8 dana, će biti više nego dovoljno da ste konstantno u tokovima šta i kad vam neki kanal nudi za gledanje. Naravno, ova opcija uveliko zavisi od države i operatera kod kojeg pratite TV kanale.

Mogućnosti povezivanja

Za priključenje do dva uređaja na Philips 43PFS5503 možete koristiti dva HDMI priključka. Jedan USB priključak vam daje mogučnost priključenja USB-a ili eksternog tvrdog diska. Osim ovoga Philips 43PFS5503 televizor posjeduje i sljedeće priključke: Digitalni (optički) audioizlaz, Audio ulaz (DVI), Izlaz za slušalice, Satelitski priključak, EasyLink (HDMI-CEC), Common Interface Plus (CI+), Antena IEC75.

Napajanje i dodatna oprema

Philips 43PFS5503 televizor uzima mrežno napajanje AC 220 – 240, a kao karakteristike uštede energije tu je programiranje automatskog isključivanja TV-a i Eko način rada. U kompletu sa Philips 43PFS5503 televizorom tu je i dodatna oprema: Stalak za stol, Daljinski upravljač, Kabal za napajanje, 2 x AAA baterije, Upustva za korisnike i Brošura sa pravnim i sigurnosnim informacijama.

Kompletnu ponudu sa odličnim cijenama Philips televizora možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/263-philips-televizori