Samsung Galaxy A51 ili Samsung Galaxy A71

Samsungova A serija poznata je po stvaranju uređaja koji su kombinacija najboljih tehničkih specifikacija s srednjim cijenama, a najnoviji u ponudi – Samsung Galaxy A51 i Samsung Galaxy A71 – ne razlikuju se. Nudeći fotoaparate s više objektiva, izdržljivim baterijama i još većim ekranima visoke razolucije, ima se što za preferirati na oba telefona. Postavlja se pitanje koji od ova dva mobitela iz Samsungove nove A serije je prikladan za vas?

Samsung Galaxy A51 ili A71 – Dizajn i Ekran

Kada je riječ o ekranu, A51 i A71 dizajnirani su za ljubitelje velike količine prostora za gledanje. A51 je manji od A71, s 6.5” inčnim Super AMOLED ekranom koji pruža živopisne, stvarne boje i kristalno jasno gledanje. Samsung je zaista iskoristio većinu raspoloživog prostora, a isti možete gledati u širokom ekranu zahvaljujući postojećim okvirima i 87,4% omjera ekrana i tijela.

Samsung Galaxy A51 i Samsung Galaxy A71

Što se tiče Samsung Galaxy A71, naći ćete veći ekran zakrivljenog ruba koji iznosi 6.7” inča. Ekran Super AMOLED Plus ima nevjerojatnu preciznost boje i brzinu osvježavanja, a ima istu Full HD + rezoluciju kao i A51.

Samsung Galaxy A51 i A71 imaju jedinstven dizajn prizme na stražnjoj strani. Ovaj privlačan dizajn dostupan je u raznim bojama i ima fenomenalan sjaj za ultra gladak izgled. Što se tiče težine, oba telefona iz serije A pružiti će vam udobnost, A51 teži 172 g, a A71 teži samo 179 g.

Samsung Galaxy A51 ili A71 – Kamere

Kada je riječ o kamerama, kod Samsung Galaxy A51 i Samsung Galaxy A71 ćete pronaći impresivne specifikacije. Oba uređaja imaju četverostručni objektiv straga, a veći i malo skuplji A71 nudi još nekoliko megapiksela na glavnoj kameri.

Galaxy A71 ima naprednu glavnu kameru od 64MP, 12MP ultra široku kameru, 5MP makro kameru te dubinsku kameru od 5MP, dok A51 dijeli gotovo identične specifikacije, zamjenjujući samo glavnu kameru od 64MP s kamerom od 48MP.

Samsung Galaxy A71 kamera
Samsung Galaxy A71 kamera

Oba telefona snimaju nevjerojatnu kvalitetu i sposobna su slikati u svim uvjetima – bilo da se radi o dodatnom mračnom prostoru ili jakoj dnevnoj svjetlosti. 12MP ultra široka kamera na oba telefona može snimati pod uglom od 123 stepena, dok makro kamera od 5MP govori o tim krupnim planovima. Uklapanjem u okvir ili usredotočavanjem na najmanje detalje, obje kamere će vam pružiti fleksibilnost u oba navedena.

Samsung Galaxy A51 kamera
Samsung Galaxy A51 kamera

Objektiv dubine od 5MP obavezan je za postizanje bokeh efekta, a na bilo kojem telefonu postoje brojni efekti fokusiranja uživo kako bi vaše portretne slike izgledale najbolje. Što se tiče selfie kamere, nećete imati problema s pronalaženjem dobre strane jer objektiv na obje slušalice mjeri 32MP. Što se tiče videozapisa, možete snimati do 4K, a super stabilan način rada smanjuje neželjene potrese dok snimate u pokretu.

Samsung A51 ili A71 – Snaga i baterija

Velike baterije i brzi procesori leže u srži nove A serije, a Samsung Galaxy A71 nudi najveću bateriju od 4.500mAh. Uz dodatnu snagu za podršku većem displeju, možete očekivati da će Galaxy A71 baterija trajati cijeli dan. Zapravo, s jednim punjenjem dobit ćete do 107 sati reprodukcije zvuka, a zahvaljujući brzom punjenju od 25 W neće vam trebati dugo da vratite energiju do 100%.

Samsung Galaxy A51 i Samsung Galaxy A71  baterija

Samsung Galaxy A51 ima bateriju od 4.000 mAh i 15 W punjenje, a napaja ga okta-core CPU i Android 10. Ovaj procesor i operativni sistem rade i iza kulisa A71, a oba telefona koriste Samsungovo prilagođeno suočavanje, jedan UI 2.0 za pružanje jedinstvenijeg iskustva kompanije Samsung. Značajke poput tamnog načina i pojednostavljeni izgled s praktičnim prečacima čine da se oba telefona lagano koriste.

Što se tiče raspoloživog prostora, ne brinite jer ga ima puno. Bilo koji uređaj može pohraniti dodatnih 512 GB medija putem microSD kartice (prodaje se zasebno).

Samsung A51 ili A71 – Funkcije

Šta to još imaju Samsung Galaxy A51 i Galaxy A71? Za početak, postoji zaslonski skener otiska prsta koji je potpuno neprepoznatljiv. Ugrađen u zaslon oba uređaja serije A, on koristi biometrijsku provjeru autentičnosti kako bi vam sigurno, ali brzo omogućio pristup, i sve bez zauzimanja prostora na prednjoj strani oba telefona.

Samsung Galaxy A51 i Samsung Galaxy A71 funkcije

Skriven daleko od pogleda javnosti je i Samsungov novi Game Booster. Dizajniran za poboljšanje performansi igara, smanjit će sve ometače isključivanjem svih obavijesti, sve dok optimizira temperaturu uređaja, upotrebu memorije i bateriju kako bi se osiguralo da je fokus telefona 100% usmjeren na vašu igru.

Odličnu ponudu mobitela Samsung A serije možete pogledat u našoj internet trgovini na sljedećem linku: https://procomp.ba/248-samsung-mobiteli/