Samsung galaxy S10

Šta se to dešava i da li se uopšte nešto veliko dešava unutar zidina velikog korejskog Samsung diva to na prvi pogled ne može jasno da se potvrdi. U svakom slučaju DJ Koh je svojevremeno svakako zainteresovao i zagolicao maštu kupaca svojom dosta hrabrom izjavom da novi Samsung 10 pojeduje neku novu “vrlo veliku” promjenu.

Očekivano je da sa svakim novim modelom Samsung donosi neke novine i poboljšanja ali ovolika tajanstvenost je bila mač s dvije oštrice u smislu kako će ta “velika promjena” uticati na kupce i na njihovo prihvačanje tih izmjena. Naravno neki su slutili o ćemu je riječ, ali ne upuštajući se u predpostavke ćekali su da “vrijeme” donese odgovor.

Tadašnji odgovor je stigao samo u smislu izjave Samsungovog voditelja za komunikaciju da će Samsung 10 doživjeti veliki redizajn i ništa više od toga nije izneseno na svjetlo dana. Predpostavke su nastavljene.

Šta očekujemo od Samsung 10

Glasine u vidu da će Samsung 10 posjedovati naprednu tehnologiju senzora za otisak prsta koji će biti smješten u ekran telefona, i telefon koji neće imati rubove na sebi su samo pravile veću zbrku. Pojavile su se i tvrdnje da će Samsung 10 biti dostupan u tri velićine i da će jedna koristiti kameru sa tri objektiva. I tako su se širile glasine i velika očekivanja uz dolazeći Galaxy S10. Počesto se išlo toliko daleko da se skoro pa više vezalo za fantastiku nego za konkretnim tehnološkim inovacijama.

Samsung 10 model ipak sa zubićem

Odgovor južnokorejske koorporacije na pitanje o “velikoj promjeni” je stigla nedavno u obavjesti da će Samsung 10 dodati notch (zubic) bez obzira što je jedan od nedavno predstavljenih Infinity “ekrana” bio bez zubića.

Trend pokrenut sa Appleovim iPhone X modelom ipak najvjerovatnije neće biti ostvaren jer fotografije urađene tom tehnologijom su još uvijek zamućene i još nema mogućnosti postavljanja ispod “površine prednje strane” telefona. Nažalost to su potvrdili i iz Ice Universe saopštenjem da New Infinity neće biti spreman za Samsung 10.

I nedavno se napokon pojavile fotografije koje doduše ne pokazuju mnogo o Samsung 10 ali se može vidjeti da mobitel ima tri kamere straga i jednu kameru naprijed. Posjeduje 3,5 mm audio ulaz i zvučnik pri dnu pa sa dvije varijante (biserno bijela i crna) izgleda baš lijepo.

Nešto o cijenama

TuttoAndroid talijanska web stranica donosi cjenovnik ovog modela. Bit će proizveden i samim tim i prodavan u tri varijante. Očekivane cijene: Standardni Samsung 10 će koštati 1179 eura, Lite Samsung 10 će imati cijenu 799 eura.Skuplji model će biti prodavan za 1599 eura.