Laptop Acer predator

Dostojan cijene i visokog kvaliteta i mogućnosti, Acer 2019 Predator Helios 300 predstavlja izvrsnu vrijednost za korisnika. To je naš novi najbolji izbor među gaming laptop-ima.

Dizajn i kvalitet Helisos 300

Dizajn Helios 300 nije baš vrhunskog kvaliteta, ali je vizuelno privlačan i fizički solidan za njegovu cijenu. Acer se predstavio sa relativno novom šemom crnih boja – poboljšanjem prekomjerne crveno-crne kombinacije koja se koristi u modelu 2018. Poklopac je najizdržljiviji dio, s riječju “Predator” i logotipom koji odaje gaming stav. Prilično su malene ali neke linije mišića u obliku suza umiruju izgled kompletnog laptop-a.

[ngg src=”galleries” ids=”25” display=”basic_thumbnail” number_of_columns=”3”]

Konstrukcija je stabilna, s metalnim poklopcem i tastaturom koja omogućuje ugodan dodir. Okviri ekrana i donja strana su plastični, tako da ne dobijate super-premium, metalni omotač, ali to odgovara ovoj cijeni. Dimenzije su sličnog kompromisa: Tijelo mjeri 0,9×14,2×10 inča (HWD) i teži 5,1 kilograma. Nije pretjerano tanak ili previše debeo, niti je posebno lagan ili težak, za 15,6-inčne gaming ekrane. Opet, za cijenu: „dovoljno dobra“ kombinacija.

Okviri ekrana na ovom laptop-u tanji su od onih na većini gaming laptopa poslednjih nekoliko godina, ali nisu tako tanki koliko mogu biti. Novi bočni okviri Helios 300 prilično su tanki, ali gornji i donji nisu.

Ekran smješten između tih okvira je prosječnog kvaliteta. Rezolucija je 1080p / full HD (1.920 od 1.080 piksela), a riječ je o visoko osvježenom gaming panelu. Odlikuje ga 144Hz vrhunska brzina osvježavanja, kao i 3ms vrijeme reakcije s overdriveom. Ovo su funkcije usmjerene na igranje, a rezolucija 1080p je pravi izbor za grafički čip.

Posljednje, ali ne najmanje bitno za fizičku izradu: tastatura i touchpad. Oboje su iznenađujuće dobri, posebno tastatura. Ima uravnotežen razmak između tipki, što omogućava ugodno iskustvo tipkanja uz pozadinsko osvjetljenje plavog tastera.

Postoje modeli koji imaju višebojnu rasvjetu koja se može prilagoditi gaming zonama. Što se dodirne ploče tiče, površina je napravljena od plastike, ali nema onu grubu teksturu. Izgradnja Helios 300 je iznadprosječne kvalitete po početnoj cijeni, tako da se može smatrati povoljnim laptopom.

Namjenska tipka(na kojem je Predator logo na vrhu) iznad brojčane ploče prikazat će PredatorSense softver, ali njemu možete pristupiti i putem radne površine. Slično tome, tipka Turbo u gornjem lijevom uglu sistema prebacuje brzine ventilatora s automatske na maksimalnu, ali to možete učiniti ručno u softveru i postaviti prilagođene brzine.

Portovi i konfiguracije

Helios 300 je dobro opremljen priključcima, kojim možete spojiti mnogo drugih dodataka ali na praktičan način.Na lijevoj strani nalaze se dva USB 3.0 priključka, Ethernet priključak i priključak za slušalice. Na suprotnoj strani nalaze se još USB 3.0, Type-C USB 3.1, mini DisplayPort veza i HDMI izlaz u punoj veličini.

Postoji nekoliko konfiguracija za ovaj model pa biste trebali obratiti veliku pažnju ako pregledavate Acerovu stranicu. Prošlogodišnja verzija se i dalje prodaje, a najlakše se prepoznaje po kombinaciji crveno-crne boje.

Uz novi model Predatora dobijate Intel Core i7-9750H procesor, Nvidia GeForce GTX 1660 Ti grafiku, 16 GB memorije i SSD za pokretanje od 256 GB. Ostali modeli od 15 inča uključuju različite kombinacije komponentnih opcija, kao što su SSD od 512 GB i / ili grafiku GeForce RTX 2060.
Acer nudi i nekoliko 17-inčnih verzija ovog laptopa, koji mogu zauzeti GeForce RTX 2070 i 32 GB memorije. Sve jedinice imaju isti zaslon i procesor.

Gaming Benchmarks

Odradili smo gameplay sa trenutno tri najpopujarnije igre a to su: PUBG, APEX i Fortinite. U videu koji slijedi možete pogledati na kojim postavkama navedene igre možete igrati na laptopu Acer Predator Helios 300.

Zaključak

Jednostavnije rečeno: Acer Predator Helios 300 je gaming laptop vrhunske vrijednosti. Izrada i dizajn su dovoljno čvrsti, a performanse dobre. To se uglavnom svodi na sam GeForce GTX 1660 Ti. Jedini pravi nedostatak su memorija i vijek trajanja baterije, ali oboje su prilagodljivi ovisno o načinu na koji koristite ovaj gaming laptop.

Trenutno je Helios 300 najbolji izbor u ovom cjenovnom rangu i dobro se natječe sa laptopima srednjeg cjenovnog ranga. Krajnji izbor je vaš a putem našeg portala možete kupiti ovaj vrhunski gaming laptop koji se u gaming svijetu naziva Predator.