mobitel Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi je pokrenuo seriju mobitela pod nazivom Redmi Note 8, ali i pametni televizor pod nazivom Redmi TV. Izuzetan TV sa 70 inčnim ekranom, ali sada da se vratimo Redmi Note 8 seriji. Serija donosi Redmi Note 8 i Redmi Note 8 Pro, o kojima je mnogo toga otkriveno.

Xiaomi Redmi Note 8 kamere

Odmah se može primjetiti da dizajnom Redmi Note 8 Pro u mnogome lići na Redmi K20 seriju. Kratko rećeno, stigle su potvrde da će Redmi Note 8 Pro osim ostalog biti opremljen sa staklenim kućištem, tankim okvirom, quad-kamerom i još mnogo toga što očekujemo na dan pojavljivanja. Potvrđuje se da će Redmi Note 8 Pro doći sa 64MP glavnom kamerom na zadnjoj strani. Redmi Note 8 i Redmi Note 8 Pro dokazano dolaze s četiri kamere. Ipak Redmi Note 8 Pro neće se pojaviti sa pop-up kamerom na prednjoj strani.

Redmi Note 8 Pro i Redmi Note 8 procesor

Nešto što smo od ranije primjetili a to je da se ne primjeti senzor otiska prsta, što sugerira da će Redmi Note 8 Pro, kao i Redmi Note 8, dobiti senzor otiska prsta na ekranu. Redmi Note 8 će kao i u Redmi K20 serija posjedovati senzor otiska prsta 7. generacije, ali će biti Redmi Note telefon koji dobija senzor otiska na ekranu. Iako su prošle godine glasine nagovještavale bateriju od 5000mAh, ipak su stigli demanti sa obavještenjem da će Xiaomi Redmi Note 8 Pro i Redmi Note 8 imati bateriju od 4500mAh i da će imati podršku za brzo punjenje od 18W.

Takođe dobili smo potvrđenu vijest da će Redmi Note 8 Pro pokretati MediaTek Helio G90T procesor umjesto Snapdragon procesora. U petak je Redmi GM Lu Weibing potvrdio ovo vezano za novi procesor. Weibing je tada pojasnio i to zašto je tvrtka odabrala Helio G90T a ne Snapdragon za Xiaomi Redmi Note 8 Pro. Helio G90T je izvrstan u obradi zahtjevnih igara, i to će obradovat veliku armiju igrače populacije. Weibing i ekipa su uporedili Helio G90T sa Snapdragonom 710, a čipset MediaTek se pokazao kao pobjednik u natjecanju.