toshiba-televizor

Toshiba simbolizira dvije firme

Toshiba je jedan od najvećih svjetskih proizvođaća elektronike i nastala je 1939 spajanjem Shibaura Seisakusho i Tokyo Denki tvrtki. Tokom godina njihov asortiman se jako proširio pa slobodno možemo reći da skoro da nema oblasti u kojoj nemaju neki svoj udio. Ono na čemu zasnivaju svoju popularnost i potražnju su doveli skoro do savršenstva i tu su skoro pa neprikosnoveni vladari tržišta.

Ulazak na tržište

Iako Toshiba tv nije bila začetnik najnovijih TV tehnologija, njihova strategija se zasniva na ponudi danas najnovijih tehnologija ali sa pristupačnim cijenama. Vremenom su uspjeli u svojim namjerama pa sad slove za stabilnog i povoljnog proizvođaća.

Proizvodnjom zaslona sa LCD pozadinskim osvjetljenjem Toshiba je ispoštovala obećano i učinila punu liniju LVD i CCFL zaslona jako pristupačnim na tržištu. Tokom godina i novog tehnološkog razvoja iz Toshibe su izlazila neka interesantna i rijetka rješenja. Kombinacija LCD/DVD kombiniranih televizora je namjenjena za manje prostorije i gdje postoji pomanjkanje širine za neka uobičajena rješenja. Ove godine su konkretno poradili na poboljšanju zvuka i samom dizajnu zvučnika. Toshiba televizori za 2018:

Toshiba U68

Ovaj model je ciljano rađen za velike prostorije jer je Toshiba uradila model sa velikim ekranima. Morate obezbjediti baš veliko prostorno mjesto da bi mogli smjestiti 75 incha televizor. U68 su 4K televizori sa podrškom za Dolby Vision HDR i HDR10 te HLG. Model dolazi sa velikim zvučnicima i koristi DTS TruSurround HD tehnologiju zvuka.

Toshiba X98

X98 nema pozadinsko osvjetljenje a posebnim 4K HDR trikovima dobija se veći kontrast boja i jasnija crna boja. Prikazuju do 1024 boja tako da je slika izvrsna. Televizore krase tanki okvirovi a OLED ekrani su ono što će oduševiti sve ljubitelje televizijskih tehnologija.

Toshiba U58

Ovo je najdostupniji model Toshibinih 4K HDR ponude. Nazalost iako podržava Dolby Vision, HLG i HDR 10 – nemaju isti zvuk i ima standardnu XSound tehnologiju.

Toshiba T68

Model ima istu podršku kao i U58 ali dobijate i XSound Plus sa izuzetno jasnim zvučnicima. Ovo je za one audiofile koji bi uzeli neki od modela ali sa odličnim zvukom. XSound Plus vam to i garantuje.

Toshiba U78

Ovo nisu mali televizori i vrlo su blizu U68 modela. Ovaj TV uz 4K ekran nudi Dolby Vision HDR uz HDR10 i HLG i ima ugrađen upscaler. Koristi i Toshibin XSound Plus sistem sto garantira odličan zvuk.

Cijene i dobavljivost TOSHIBA televizora možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/264-toshiba-televizori