Monitor AOC

U ovom članku saznat ćemo da li je monitor AOC I2481FXH pravi odabair za vas. Kada pomislite na PC računar, posljednje što biste vjerojatno pomislili je monitor, ali to ne bi trebalo biti tako jer monitor je ono u šta ćete gledati većinu vremena. To je razlog zašto biste trebali kupiti monitor koji ne samo da dobro izgleda, već da nudi i dobru kvalitetu sliku.

monitor AOC I2481FXH

Specifikacije i dizajn monitora AOC I2481FXH

AOC I2481FXH jmonitor nudi maksimalnu svjetlinu od 250 cd / m2, tako da je slika prilično svijetla. Omjer kontrasta je ocijenjen na 1.000: 1, dok je dinamički omjer kontrasta 50.000.000: 1. Rezolucija 1920 x 1080 Full HD.

monitor AOC I2481FXH

Također ima tehnologiju bez treperenja, kako bi se smanjila količina naprezanja očiju. Za one koji ga žele koristiti za igranje, ima vrijeme odziva 4G GTG. Što se tiče mogućnosti spajanja, ovaj monitor ima dva HDMI ulaza, jedan VGA ulaz. Nažalost, ne postoje DisplayPortovi, pa ako ste korisnik Radeona i želite koristiti ovaj monitor za Eyefinity postavke s više od dva monitora, nemate sreće. Ali to je lako riješiti uzimajući sebi adapter DisplayPort na HDMI.

monitor AOC I2481FXH

Kada je riječ o izgledu, nema sumnje da jemonitor AOC I2481FXH vrlo lijep monitor. Nevjerojatno je tanak, ne samo po dimenzijama, već i po debljini bazela. Bazel je toliko tanak da vjerojatno nećete ni primijetiti da je on tu kad koristite ovaj monitor. Jedna od najistaknutijih stvari o ovom monitoru je ipak njegovo postolje. Napravljeno od jednog komada metala koji je upleten u oblik kuke, koji ovaj monitor čini prepoznatljivim.

monitor AOC I2481FXH

Testirali smo ovaj monitor tako što smo pogledali koliko dobro funkcioniše u dvije stvari – prikaz boje i kvaliteta slike. Da bismo vidjeli koliko je precizna boja, učitali smo sliku GretagMacbeth ColorChecker i drugu probnu sliku. Zatim smo odgledali neke filmove.

monitor AOC I2481FXH

Što se tiče boje, monitor AOC I2481FXH je dobro prošao, iako je imao nekih problema s točnošću reprodukcije prva dva kvadrata s nijansama bijele do sive boje u GretagMacbeth ColorCheckeru. Tu je i neznatno prekomjerno zasićenje boje kada je riječ o crvenoj boji, ali sveukupno gledano, tonovi i boje kože izgledaju razumno točno. Što se tiče oštrine i kvalitete slike, ovaj monitor je nesumnjivo oštar.

Zaključak

Izgleda dobro, nudi dobru kvalitetu slike i precizno reproducira boje, tako da nema razloga da ne preporučimo AOC I2481FXH. Nekoliko nedostataka koji ovaj monitor ima je činjenica da nije 4K monitor i nema DisplayPort ulaz. Što se tiče cijene, ovaj monitor ima cijenu 398,-KM , što je razumno, s obzirom na njegovu kvaliteu. Ako tražite novi Full HD monitor, svakako razmislite o AOC I2481FXH. Ovaj model monitora možete kupiti na sljećem linku: https://www.procomp.ba/gaming-monitori/4131-monitor-24-aoc-i2481fxh.html