tesla televizor

Tesla televizori su jako pristupačni i kvalitetni modeli koje već sada imaju mnogi korisnici u svojim kućama. Šta reči o kompaniji i njenim proizvodima koja ubrzano grabi naprijed i svakim danom uzima sve veći dio finansijskog kolača prodajom svojih modela na tržištu. Ovdje vam predstavljamo Tesla televizor 32S317BH 32 inča.

Rezolucija slike

Ovaj Tesla televizor 32S317BH 32 inča HD Ready Televizor koji pripada Teslinoj S317 verziji je 32 – inčni TV koji je najmanji ali ujedno i najpovoljniji model koji nam je stigao. HD Ready televizor je 1366 x 768 / 720p rezolucijom koja je prilično skromnaa na ovu dijagonalu sa gustinom piksela od svega 49 PPI.

Naravno treba imati na umu da je ovo entry – level model namjenjen prije svega gledanju kanala koji se kod nas emituju i dalje do 720p. S obzirom na njegovu cijenu koja se kreće trenutno oko 250,-KM, što ovaj TV svrstava defintivno u povoljnije modele na tržištu. Jasno je da u tom rangu cijene ne možemo okečivati previše što se same specifikacije tiče.

Panel osvježavanja je 60 Hz sa maksimalnim osvjetljenjem od 450 cd/m2, sa 100.000:1 dinamičkim konrastom, što se odaziva tiče on je 8ms sa horizontalnim i vertikalnim uglovima gledanja od 178 stepeni. S obzirom na ovu cijenu isuviše smo zadovoljni sa TV-om, a naročito jer su tokom gledanja realni uglovi sa svih strana bez promjene u bojama. Maksimalno osvjetljenje samog HD Ready televizora je 259 cd/m2, a maksimalni realni izmjereni kontrast iznosi dobrih 1069:1.

Nekoliko modova slike

Što se samog te Tesla 32S317BH 32” televizora tiče on posjeduje nekoliko modove slike. Standardni, meki i dinamčki pa samim tim u mjerenjima kolorimetrom neki mod se okazao kao najtačniji sa odstupanjem od 5.7 do 9.3.Pored gore navedenih predefinisanih modova dostupan je i Custom mode u kome vi detaljno podešavate balans boja, pa smo njega iskoristili za kalibraciju.

Iako iskreno sumnjamo da ce ovaj TV biti povezan sa vašim računarom, najprije zbog same „niske rezolucije„ televizora nakon kalibracije postignuta je solidna tačnost sa 95.4 % pokrivenosti sRGB spektra što nas je iskreno pozitivno iznenadilo. Sam softver televizora posjeduje jednostavni multimedijaljni dio sa podrškom za audio ali i video foto formate. Podržan je jako velik broj formata, uključujući i x264 i x265.

Odličan zvuk televizora Tesla

Također jedna pozitivna stvar gdje bismo pohvalili Tesla 32S317BH 32” TV je sam zvuk. Uzimajući u obzir da je kućište skromnih dimenzija nismo očekivali da će nas iznenaditi zvukom a ni kvalitetom same izrade. Srećom zvuk je prijatno iznenađenje sa oba parametra, vrlo je jasan i solidnog je tonskog balanska, tako da ukoliko želite familijarni televizor od kog ne želite ništa puno kupljen za nisku cijenu, na pravom ste mjestu!

S obzirom na cijenu Tesla 32S317BH 32” TV-a, koja se kreće trenutno oko 250,-KM, ovaj televizor svrstava defintivno u jako dostupne, a uporedo i jako kvalitetne televizore.

Odličnu ponudu Tesla televizora možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/272-tesla-televizori

Comments are closed.