Samsung je predstavio QLED Q900R TV s funkcijom 8K na temelju algoritama za umjetnu inteligenciju. S rezolucijom od 8K i video sadržajem do 8K na Q900R, korisnici imaju priliku doživjeti realistične i živopisne slike i zvukove.
Ovaj TV je dostupan u četiri veličine ekrana (65”, 75” , 82‘i 85’), koji su opremljeni sa inovativnim rješenjima 8k – uključujući rezoluciju od 8K, visoki HDR i procesorom Quantum 8K – koji su usmjereni na doživljaj 8K kvaliteta.
Novi Samsung QLED 8K bit će dostupan u trgovinama krajem septembra.

U Samsungu kažu: dosljedno smo radili na povećanju našeg vodstva u području najviših kvaliteta slike tijekom godina. Uvođenje QLED 8K s nadogradnjom zahvaljujući umjetnoj inteligenciji dokazuje našu inovaciju na području ekrana – rekao je Jongsuk Chu, viši potpredsjednik Visual Visual Businessa firme Samsung Electronics.
Drago nam je da možemo predstaviti korisnicima TV Q900R i uvjereni smo da kroz naše nove modele koji podržavaju 8K će moći doživjeti neobične boje i neviđenu jasnoću slike i zvuka.

Da bi se omogućilo dobivanje kvalitetne slike 8K, Q900R Samsung je opremljen s pravom rezolucijom od 8K koja je u mogućnosti postići kontrast do 4000 NIT svjetlosti. Ova funkcija omogućuje vam korištenje četiri puta više piksela od 4K UHD TV i 16 puta više od Full HD.
Novi televizor, kompatibilan s HDR10 + standardom , optimizira razinu svjetline, stvara besprijekorne boje i slike, te mapira sadržaj prema namjeni kreatora.

Samsung je patentirao tehnologiju 8K AI upscaling, na temelju umjetne inteligencije, garantuje poštivanje slike i zvuka 8k, bez obzira na kvalitetu originalnog izvora ili formata slike. Bez obzira na to da li je korisnik korisit streamingom putem dekodera, HDMI, USB, procesor Quantum 8K prepoznaje i prilagođava ih na kvalitetu 8K. Osim toga, model nudi tehnologija Q900R

Samsung TV Q900R nudi niz novih funkcija koje, uz održavanje najviših kvaliteta slike i zvuka, dopuštaju da se koristi za različite svrhe. Jedan daljinski upravljač omogućuje vam upravljanje većinom povezanih uređaja, kao što su soundbar ili konzola. Funkcije lifestyle također su poboljšane, poput Ambient moda – TV se savršeno uklapa u prostor, prikazuje lijepe slike, informacije o vremenu i vijesti na zaslonu.
Aplikacija SmartThings i druga pametna rješenja u Q900R pružaju jednostavniji pristup informacijama i svakodnevno olakšavaju život.