printer

Izbor štampač-a

Štampač za kućnu upotrebu

Pogledajte ovaj vodič da biste istražili različite vrste štampač-a, njihove dostupne funkcije i najnoviju tehnologiju ispisa.

Za kućnog korisnika, korisno je imati štampač koji može podnijeti sve, od domaćeg do kancelarijskog materijala do fotografija. Integrisani čitač memorijske kartice i Wi-Fi funkcija izvrsne su mogućnosti za jednostavno dijeljenje podataka.

Štampač za male firme ili kućnu kancelariju

Od skeniranja dokumenata, faksiranja faktura do printanja brošura bogatih boja inkjet štampač može rješavati zahtjeve firmi. Ako upotrebljavate više uređaja za rukovanje poslovnim pitanjima, štampač koji ima mogućnosti mobilnog ispisa može biti dobra ideja za dobivanje posla kada ste u pokretu ili izvan kancelarije.
Uzmite u obzir štampač koji može podnijeti ispis širokog formata za stvaranje velikih dokumenata, kao što su plakati, letci ili proračunske tabele za prezentaciju.

Štampač za fotografa

Za fotografije koje se natječu s pravim izrađenim fotografijama, potražite posvećeni foto štampač. Ovi štampači omogućavaju vam praktičnost ispisa fotografija kad god želite, izravno iz vašeg doma.

Štampač za studenta

Za printanje studenskih radova laserski štampač opremljen je za printanje stranica čistog teksta i detaljnih slika. Namjenske aplikacije savršene su za slanje dokumenata na kućni štampač, čak i ako ste u biblioteci ili razredu.
Wi-Fi omogućuje da više korisnika dijeli isti štampač.

Vrste štampača

Inkjet štampači

Ako tražite printer koji može proizvesti bogatu, detaljnu grafiku ili oštre tekstualne dokumente, onda bi vaš printer mogao biti najbolji. Ovaj stil printera radi prskanjem sitnih kapljica tinte izravno na papir. Izvrstan je za ispis na širokom rasponu vrsta i veličina papira, kao što su papir za bilježnicu, poslovne omotnice, etikete i još mnogo toga.
Međutim, visokokvalitetni ispis može značiti različite brzine ispisa, tako da je ova mogućnost najbolja za manje potrebe, primjerice za kućnu ili malu firmu.

All-in-one inkjet printeri nude prikladan način za pristup višestrukim uređajima u jednom aparatu koja štedi prostor. Ovi printeri dolaze u dvije vrste: 3-u-1 koji vam omogućuje ispis, kopiranje i skeniranje dokumenata ili 4-u-1 koji također omogućuje faksiranje.

Multifunkcijski štampači

Multifunkcijski printeri (MFP) su postali jako popularni među firmama i kućnim poslovima, a nije ni čudo, multifunkcijski printer može uštedjeti prostor, smanjiti troškove struje i poboljšati produktivnost integrirajući tradicionalne kancelarijske poslove printanja, faksiranja, skeniranja i kopiranja u jednom uređaju.

Laserski printeri

Ovi printeri su napravljeni tako da brzo i na niskoj cijeni po stranici ispisuju velike količine. Kao i mašine za kopiranje, laserski štampač koriste statički toner (prašak) umjesto tinte za prijenos slika i teksta na papir. Iako su velike brzine ispisa i ekonomičnost najveće prednosti laserskih printera, postoje i druge prednosti ovakvih modela printera.
Budući da je toner već suh, nećete morati pričekati da se osuši i neće se razmazati po papiru. A ako tražite praktičnost i svestranost, laserski printer All-in-one je odličan izbor.

Foto printeri

Foto printeri su dizajnirani za izradu visoko kvalitetnih fotografija gdje se nadamo onome što bi dobili od profesionalne usluge printanja, uz usporedivu ili nižu cijenu. Jedna od najvećih prednosti foto printera je pogodnost ispisa fotografija odmah, bez gnjavaže odlaska u trgovinu.
Foto printeri omogućavaju ispis direktno s kompatibilnog digitalnog fotoaparata preko PictBridge (posebna vrsta USB veze), a neki modeli također prihvaćaju CompactFlash ili SD kartice ili memorijske kartice. Mnogi vam čak dopuštaju uređivanje fotografija izravno s printera, poput rezanja, uklanjanja crvenih očiju i još mnogo toga.

3D printeri

3D printeri rade baš kao što im ime sugerira: oni ispisuju u 3D. Pomoću materijala poput plastike, smole ili praha, 3D printer topi materijal i oslobađa ga u tanke slojeve koji se stapaju jedan na drugi kako bi se izradio 3D ispis. Više nije samo alat budućnosti, 3D printeri su postali dostupni svima od kreativnih stručnjaka do prosječnog potrošača.
Od kuhinjskih naprava do običnih igračaka možete izraditi svoje ideje oživljavajući ih pomoću 3D printera.

Odličnu ponudu laserski printera, multifunkcijski printera i ostalih vrsta printera pogledajte na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/449-printeri