mobitel xiaomi

Predsjednik firme Xiaomi potvrdio je glasine da firma razvija preklopni telefon. Post na kineskoj društvenoj mreži Weibu je dodao videozapis koji ga eksplicitno prikazuje kada se koristi konceptni telefon s dvije stranice.

Uređaj je veličine Tablet PC-ja, koji se zatim preklapa sa strane i počinje se koristiti kao klasični mobitel. Transformacija se odvija jednostavno, jer se slika na ekranu automatski prilagođava promjeni na način koji zauzima samo središnji dio ekrana, ​​tako da nema potrebe za rotiranjem uređaja.

Ulaz za punjenje nalazi se na nepogrešivoj strani i lako je dostupan čak i kada se uređaj koristi kao telefon. Bin je dodao da su ključni faktori za kombinaciju telefona i tableta rezultat razvoja fleksibilne tehnologije prikaza na ekranu, dizajna, prilagodbe korisničkog interfejsa MIUI i drugih tehničkih izazova.

Također je potvrdio da je dole prikazani telefon ostao samo prototip. Firma će odlučiti o masovnoj proizvodnji na temelju komentara xiaomi korisnika. Također, naziv modela još nije određen, kao potencijalna imena spominju se Mi Dual Flex i Mi MIX Flex. Vjerojatno više informacija o preklopnom telefonu očekuje se tokom sajma MWC, koji će se održati u Barceloni od 25. do 28. februara.