samsung tablet

Očekivanje korisnika od Samsung kompanije su uvijek velika. Razni profili korisnika njihovih uređaja su već navikli na često izbacivanje novih uređaja na tržište ali su skoro uvijek ta očekivanja velika. To je i razumljivo budući da je ovo “ozbiljna” kompanija pa nije ni čudo sve to. Iako su novi modeli dugo vremena testirani u labaratorijama Samsung projektanata, ipak sve dok se na tržištu ne pojavi – niko ne daje neku konačnu presudu da li je model ispunio očekivanja. Tako je i u ovom slučaju kada je predstavljen novi Samsung Galaxy Tab S5e

Novi Samsungov Galaxy Tab model

U odnosu na prošlu godinu gdje smo imali tablet S4, ove godine Samsung nam je predstavio Tab S5e što je u biti nekako ubrzana onuda. Da li je to opravdano presudite sami. Navjeća je razlika u stanjenim rubovima i u namjeni, jer je namjenjen milenijacima i populaciji koja nije toliko zahtjevna. Kučište samog Samsung Galaxy Tab S5e tanko je tek 5.5 milimetara, posjeduje AKG zvučnike te podršku za DeX – ukoliko netko želi tablet da koristi kao računar mada to i nije baš moguće.

Odlične karakteristike

Ovogodišnji Samsung Galaxy Tab S5e je tu sa 10,5 velikim inčnim super AMOLED zaslonom koji nam omogućava 2560 x 1600 rezoluciju. Unutar samog S5e nalazi se osmojezgreni Snapdragon 670 procesor sa 4GB RAM-a i 64 GB za pohranu (može se proširiti do 512 GB). Takodje vrijedno napomenuti je da će biti dostupna i inačica sa 6GB RAM-a i 128 za pohranu iste.

Što se baterije tiće zadovoljni smo jer je 7,040 mAh a sudeći po samom Samsungu trebala bi omogućiti gledanje video do oko 15 sati što je isuviše dovoljno za jedan takav uređaj poput Tab S5e. Za spajanje slušalica i punjenje koristi se USB – Cutor. S5e bit će dostupan u tri boje – srebrna, crna i zlatna. Nažalost nešto je moralo da se pokaže kao loša karakteristika kod tableta, to kod Tab S5e nije slučaj pa on dolazi sa 13 megapiksela kamerom, dok mu prednja kamera iznosi osam megapiksela. Primarna stražnja kamera može čak snimati i 4K video pri 30 sličica u sekundi.

Pored svega navedenog ovo je ujedno i prvi Samsungov tablet koji dolazi sa Android Pieom a pored toga podržava i Bixby 2.0 virtualnog asistenta, no ne dolazi sa podrškom za S Pen mada to i nije prevelik „minus” i nadoknadivo je. Što se samog Samsung-ovog najnovnijeg tableta tiće, tu je za vas spreman za prednarudžbu od sredine marta po cijeni od oko 950,-KM. Naravno za osnovni model.