xiaomi mobitel

Xiaomi Redmi Go je prvi telefon od renomiranog kineskog proizvođača koji će sa svojom cijenom i specifikacijom konkurirati svima ostalim
Mobiteli koje danas kupujemo možemo na neki način podijeliti u skuplje i jeftinije modele. Naravno da osim prestiža mnogi kupci kupuju svoje nove telefone želeći da posjeduju i najnoviju tehnologiju importovanu u nove mobilne uređaje. Mnogi proizvođaći telefona osim prestižnih mofela pokušaje da ponude odlične a istovremeno i jeftine modele svojih modela.

Nažalost neki od njih nisu imali ovu poslovnu politiku pa su vremenom gubili prodaju mobitela na tržištu iako su početkom jako dobro stajali sa ponudom na tržištu. Ovdje možemo pomenuti i proizvođaća Xiaomi mobitela koji je možemo slobodno reći postao kralj na tržištu i Xiomi nije mogao a da se ne priključe segmentu mobilnih uređaja koje sada možemo nazvati Ultra Jeftinim.

Odličan a jednostavan Redmi Go

Google zamisao sa Android Go je bila ideja o jeftinim telefonima u zemljama u razvoju da sa jako niskim cijenama primakne i kupcima sa slabijim novčanikom. Redmi Go nam dolazi sa jako niskom cijenom ali za tu cijenu s jako dobrom specifikacijom.

Xiaomi telefon dolazi sa 5 inča LCD zaslonom sa HD rezolucijom standardnog omjera 16:9. Stražnja kamera iznosi 8MP dok prednja kamera ima 5 megapiksela. Dok konkurencija nudi riješenja sa jeftinim MediaTek čipovima Redmi Go je tu sa Qualcommovim Snapdragonom. Uz samu internu memoriju (8GB ili 16 ovisi koju verziju kupite) nalazi se i 1GB RAM-a. Vrijedno navesti je da Redmi Go ima Dual–SIM laticu i možete birati samu opciju prilikom proširenja memorije (Dual–SIM Micro SD)

Jako povoljna cijena

Baterija koja se nalazi unutar Xiaomi je od 3000m. što je isuviše nego dovoljno za telefon ovakvih specifikacija a Android unutar RedmiGoa je Android 8.1 Oreo Go edition koji je posebno optimiziran za telefone s jeftinijim i sporjim komponentama kao što je ovaj. Cijena Redmi Go iznosi nevjerovatnih 180,-KM što ga naravno čini odličnim telefonom za tu cijenu. Ovo je telefon za sve one korisnike kojima treba telefon za osnovne i nezahtjevne upotrebe i korisnike koji svoj telefone uglavnom koriste da obave poziv, dopisivanje i društvene mreže.

Prateči trenutnu situaciju i ponudu na tržištu mobilnih telefona ovo je više nego povoljan model za kupovinu. Oni koji se odluće na taj korak neće zažaliti. Svijetlo dana Redmi Go kako je najavljeno ima da ugleda vjerovatno već narednog mjeseca.

Odličnu ponudu Xiaomi mobitela možete pogledati na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/361-xiaomi-mobiteli