Bez sumnje, Fortnite je trenutno jedna od vodećih igara na svijetu, što se jasno vidi i iz zarade koju ova besplatna igra donosi svakog dana.

Prema podacima analitičke kuće Sensor Tower, Fortnite je na iOS uređajima u prosjeku zarađivao 2 miliona dolara dnevno. Inače, vrhunac zarade bio je 3 miliona dolara za jedan dan.

O snazi Fortnitea jasno govori i broj igrača koji prate streaming igre preko Twitcha, a samo u lipnju igrači su skupili 126 milijuna sati, dok je League of Legends na drugom mjestu sa 72 miliona, prenosi PC Mag.Fortnite ovih dana slavi i prvu godišnjicu nizom raznih rođendanskih izazova, koji uključuju i plesanje ispred jedne od 10 različitih torti koje su postavili u igri. Brojni igrači uključili su se u dijeljenje lokacija torti preko društvenih mreža.

Fortnite Battle Royale je ‘Free to play’ igrica koju diljem svijeta igra više od 40 miliona ljudi, a grube statistike govore da je u svakom trenutku u borbi više od dva milijuna igrača. To je jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija igrica na svijetu.