ps4 igre

Mnoge od igra za PS4 koje se pojave na tržištu donose neke novine koje ostali igrači odmah prepoznaju. Neke igre uspiju, neke ne ali još uvijek se pokušava uraditi nešto novo da bi se privukli igrači na igru koja se nudi. Naravno svaki izdavać svoju igru vidi kao potencijalni hit i nadaju se planetarnom uspjehu. Ovdje imate prikaz igre za PS4 koja je jedan od takvih pokušaja. Da li je uspjela u tome?

Mislimo da je The Church in the Darkness zagrizla malo više nego što može prožvakati. Da li je bilo možda neko ograničenje u vremenu do kad se trebala igra završiti – to ne znamo. Ali mnogo mehanike, tema i prepuno ideja je jako velik prostor za konstrukciju priće i igre, ali i svojevrsna zamka. Na ovaj naćin ili uspjevate ili ne. The Church in the Darkness treba da bude široka i duboka igra, ali je na neki naćin zagrebala samo površinu. Paranoid Productions je u zadnji momenat pokušao da ispravi neke stvari a da li je uspio sa tim, to će igraći da presude.

Nadahnuti događajima iz Jonestowna kasnih 70-ih upuštate se u misiju spasavanja brata Alexa s kojim baš i niste u dobrim odnosima. Tačnije dok ste živjeli u naselju, došlo je do svađe i ….. Ovo je samo mali dio priče a ostatak ćete razumjeti tokom igre. Proceduralni pristup će donijeti da se svaka priča mjenja svaki put kad igrate The Church in the Darkness. Sad vas to može zbuniti ali nema mjesta panici. Sama karta ostaje ista, ali priroda kulta, ličnosti njegovih vođa i ciljevi koji su vam dodijeljeni se razlikuju. Fenomenalna i interesantna ideja na papiru.

Potraga za Alexom je jako interesantna, a iznenađujuća je ideja da nakon što ga nađete, njegova reakcija može biti drastično drdugaćija nego prije. Sve zavisi od toga šta mu se svidi u tom momentu. Možda će želiti da pobjegne iz naselja, možda zbog umora to neće htjeti. Jedino što neće uraditi je to da raširenih ruku pozdravi vaš pokušaj spašavanja. E sad da se vratimo na ono “ideja na papiru”. Struktura igre se zapravo nikada ne mijenja dovoljno da biste osjećali kao još jedno igranje sa drugačijim raspletom situacije.

Moći ćete odabrati nekoliko početnih predmeta prije nego što uđete u zajednicu, ali ako vas ubiju moraćete ponovo pokrenuti igru. Dobra ideja je da se ne vežete previše za određenu potragu bez obzira koliko vam dobro ide. Što se mehanike igre tiče, trebaće vam dosta pokušaja prije nego ovladate mehanikom igre i počnete uživati u onome što vam The Church in the Darkness nudi. Za neko vrijeme se upitate a kojem žanru ova igra pripada? Neko će pomisliti da je ovo klasični žanrovski stealth.

No, to nije tako jer igra više lići na Hitman-a sa primjesama izbjegavanja stražara i patrola ala Metal Gear Solid. PS4 igra The Church in the Darkness vam nudi prilično mnogo opcija za igranje, ali je sve to nekako plitko. To je jednostavno previše da bi se olako prešlo preko toga.

Odličnu ponudu sa najboljim cijenama igara za PS4 – PlaStation 4 možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/699-ps4-igre