Ako volite nove tehnologije onda CES 2019 sajam (Consumer Electronics Show) je pravo mjesto za Vas. Na ovom sajmu možete vidjeti što sve tehnologija može napraviti u vašem modernom životu.

Na ovogodišnjem CES-u 2019-e bilo je jako interesantnih i zanimljivih televizora i generalno tehnoloških prikaza. Jako je teško izdvojiti samo jedan OLED televizor.

LG je naš izbor i Best of CES za 2019 godinu . Također možemo istaknuti ove godine Samsungov microLED i Appleove TV partnerstva. Nećemo da zaboravimo ni Sony “Future of Sound” surround zvuk u još obuhvatnijem obliku.

Televizori koji se “okreću”

Ukoliko ste nas pratili prošle godine smo odabrali Samsungov “Wall” kao nešto najbolje od CES-a. Šta je uzbudljivije vezano za TV kada govorimo o specifikacijama. Samsung se ponovo pokazao u jako dobrom svjetlu, pa je i ove godine nastavio istim uspjehom. Koncept je ostao isti te je Samsung i ove godine govorio o mikroLED-u. U biti ono što najviše vrijedi napomenuti je to da se prešlo sa koncepta prototipa na OLED televizor koji se može okretati.

Iako je u prošlosti to bilo skoro pa nedokučivo, došlo je vrijeme da se veliki televizori mogu okretati. Ovo su dani kada su takvi televizori postali dostupni širim masama na tržištu. Bez da ugrozi sliku i njen kvalitet nevjerovatna OLED tehnologija omogućava razne vrste TV proizvoda i njenih varijacija. Naravno u skorije vrijeme većina nas neće moći kupiti sebi tako revolucionaran TV kakvu nam predstavlja LG. Ali ko god vidjeo TV doživjeo je jako prijatno iznenađenje i vjerovatno oduševljen priznaće sam sebi da od tog momenta taj TV postaje san koji treba ostvariti.

Ostali kandidati

Još uvijek stojimo iza toga da je Samsungov microLED nevjerovatno kul stvar, ali Samsung mora ćim prije poduzeti ozbiljan korak sada i ponovo skrenuti pozornost na sebe. Najvažniji razvoj gledaući sa tržišne perspektive zasigurno bi bilo Apple partnerstvo sa TV proizvođaćima. Ovo je jedan veoma znaćajan potez koji će sigurno imati velike implikacije u bliskoj budučnosti i taj potez će se sigurno jako mnogo pratiti i istraživati.

Ako govorimo o iznenađenjima na CES-u 2019 možemo reći da nas je najviše iznenadio i očarao Sony koji je demonstrirao audio-tehnologiju koja se temelji na muziku u objektima. To je bio veliki komplet sa mnogo zvučnika, ali su poslije uradili da su reproducirali gotovo identičan zvuk kroz samo par slušalica.

Ovo stvarno morate ćuti kako bi povjerovali u ovo što pišemo. Da i ostajemo iza ovih rijeći – ovo je stvarno impresivno iskustvo reprodukcije zvuka koji ima potencijal da se muzika doživi i mnogo bolje nego što to ograničava stereo iskustvo.