Kineska kompanija TCL, drugi najveći proizvođač televizora u svijetu, tek je nekoliko godina prisutna na našem kontinentnu i već bilježi značajan rast.

Godinama se TCL ograničavao na tržište Kine, a tek unatrag manje od deset godina kreće u osvajanje SAD-a. Sada je na red, čini se, došla Europa i vrijeme da se ovaj proizvodni gigant iz Kine na pravi način predstavi ovdašnjim kupcima.

Tvornice kojima upravlja TCL-ova kompanija CSOT visoko su automatizirane, pa je zaista rijedak prizor vidjeti ljude u pogonima – sve spomenute operacije, naime, obavljaju robotske ruke, automatizirani skladištari i drugi sofisticirani strojevi.

TCL-ovi su televizori danas prilagođeni zahtjevnom kupcu, gotovo redovno dolaze s 4K rezolucijom, od sada svi će ih pokretati najnoviji Android (P i Q), a više klase opremljene su i soundbarovima ili front-firing zvučnicima izrađenima zajedno sa slavnim Harman Kardonom ili Onkyom.

Pet godina garancije važi za sve TCL modele kupljene na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Jako dobru ponudu i odlične cijene TCL televizora možete pronaći na web trgovini ProComp-ahttps://procomp.ba i partnerske firme CPU Infotechhttps://cpuinfotech.ba.