laptop acer

Na velikom događaju u Mumbaju, Acer je predstavio široku lepezu gaming laptop-a. Acer je prvi ko je na tržište istovremeno ponudio tako širok asortiman. Kao i sa ranijim modelima, svi ovi modeli su spremni osvojiti igrači svijet sa onim što nude. A nude jako mnogo: modele sa jakim procesorom, vrhunskom 3D tehnologijom, Waves MaxxAudio® Suite + Waves Nx® 3D virtualnim zvukom i još mnogo toga što će nam Acerov tim vremenom predstaviti.

Predsjednik i generalni direktor Acer India Harish Kohli je izjavio da “Nastavljajuči sa rastučom potražnjom računara za igre u Indiji, Acer je išao toliko daleko da bi osigurali da igraći posjeduju uređaje sa odličnim dizajnom i snagu za najbolje igračko iskustvo”. Novi asortiman izgrađen je s naglaskom na snažne performanse, i karakteristike će sigurno zadovoljit i sve zaljubljenike u računarske igre.

Acer Predator Triton 900 – specifikacije

Acer Predator Triton 900 je laptop u robusnoj metalnoj šasiji sa novim inovativnim karakteristikama. Posjeduje sjajni 17,3-inčni 4K IPS ekran koji dominantno stoji iznad tastature. CNC-ov Ezel Aero Hinge obrađuje, proširuje ili ponovo usmjerava na 17-inčni.

Igrači movu izabirati između nekoliko načina korištenja: način prikaza za dijeljenje ekrana s prijateljima tokom igre, Ezel način igranja igara na dodir ekrana, način rada za laptop za tradicionalne scenarije igre i stand by način. Sa procesorom 9. generacije Intel® Core i9 i sa novim NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU-om i 4K IPS dodirnim ekranom, Predator Triton 900 donosi igračima najbolje igračko iskustvo. Igrači mogu pokrenuti najzahtjevnije igre i sigurno očekivati ​​glatku igru.

Acer Predator Triton 500 – specifikacije

Acer Predator Triton 500 je snažan 15 inčni laptop koji je namjenjen za brzu i laku prenosivost. Iako se lako stavlja u aktovku ili ruksak, onog momenta kada se priključi na pogon – laptop postaje svojevrsni igrači automat. Predator Triton 500 pokreče Intel Core i7 procesor 8. generacije, a NVIDIA G-SYNC tehnologija stvara fluidne slike koje prelaze preko ekrana tokom igranja igara ili gledanja filmova.

Oba Predator Triton 900 i 500 su urađeni sa Acer-ovim naprednim sistemom hlađenja koji uključuje AeroBlade 3D ventilatore četvrte generacije. S ovim se postiže veći protok zraka i za 45 posto. Još da dodamo da posjeduju još i Coolboost tehnologiju koja laptop-e hladi tokom dugotrajnog igranja i tokom igranja zahtjevnih igara.

Acer Predator Helios 300 (15 inča i 17 inča)

Acer Helios 300 dolazi sa novim sofisticiranim dizajnom, sa dodatkom moćnih tehnologija i ubojite konfiguracije. Vrijedan pažnje jer je jadan odličam laptop koji dolazi sa dvije veličine ekrana – 15 i 17 inča sa Full HD IPS ekranom. Oba ekrana imaju brzinu osvježavanja od 144 Hz i vrijeme odziva od 3 ms. Pokreće ga najnoviji procesor Intel Core i7 9. generacije za vrhunske performanse uz dodatak najnovije NVIDIA GeForce RTX 2070 GPU-a s Max-Q dizajniranom grafičkom karticom.

Održavanje laptopa hladnim i vrhunskim performansama napredno je i učinkovito toplinski rješenje koje daje pravi potencijal Heliosovog moćnog hardvera. Korištenjem Acer-ovih AeroBlade 3D ventilatora, poboljšava hlađenje za 45 posto. I na kraju, ali ne manje bitno, tu je nova tastatura koja sadrži karakteristične Predatorove fontove i 4-zonsku RGB rasvjetu.

Acer Predator Helios 700

Ovaj laptop donosi veliku snagu i vodeće tehnologije koje su spremne za velika opterećenja iz kojih će izaći kao pobjednik. Pogoni ga procesor 9-te generacije Intel Core i9 koji ima vrhunske mogućnosti overklokinga. Da još pomenemo i grafiku NVIDIA GeForce RTX 2080 ili 2070 i sve će vam biti jasno.

Sva ta snaga omogućuje da se igra besprijekorno pokrene na 17-inčnom FHD IPS ekranu laptopa sa 3ms vremena odziva i NVIDIA G-SYNC tehnologijom. Još da pomenemo da laptop dolazi sa pet zvučnika i subwooferom, koji će vašim igrama dodati novu i još bolju dimenziju.

Acer Nitro 7

Acer Nitro 7 laptop je namijenjen povremenim igračima koji žele povećati svoje igračke performanse i povremeno zaigrati neku novu igru. Elegantan laptop sa 15,6-inčnim ekranom visoke rezolucije reproducira prirodne boje pri 144Hz osvježavanju ekrana. Potpuno novi Nitro 7 paketi s Intel-Core procesorom Next-Gen i najnovijom NVIDIA GeForce grafikom osiguravaju besprijekorno igranje.

Acer Nitro 5

Acer Nitro 5 laptop omogućuje igračima da uživaju u svojim omiljenim igrama sa izuzetnim detaljima uz Full HD IPS ekran bilo u 17-inčnom ili 15,6 inča ekranu. Ovaj laptop kombinira 9 generacijski Intel Core procesor i najnoviju NVIDIA GeForce GTX grafiku.

NitroSense tipka daje kontrolu nad Nitro 7 i Nitro 5. Dvostruki ventilatori istiskuju zrak pokrivajući temperature, brzine ventilatora i još mnogo toga. Omogučava Acer TrueHarmony šest načina zvuka.

AOPEN Monitor

AOPEN HC1 je 32-inčni gaming monitor koji ima potpuno zakrivljeni ekran od 1800R. Brzina odziva mu je 4 ms, sa brzinom osvježavanja od 144 Hz i AMD Radeon FreeSync tehnologijom. Acer Nitro VGO serija monitora ima za cilj protresti tržište jedinstvenim specifikacijama i povoljnim cijenama. IPS ekran sadrži Full HD ekran od 1080p, 1 ms odziva, 144 Hz osvježavanje i kao takav razvijen je za igranje igara. Nova serija Nitro VG1 dolazi sa brzom brzinom osvježavanja od 144 HZ i UHD 4K IPS ekran rezolucije 2560×1440.

Odličnu ponudu sa najboljim cijenama Acer laptopa možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/524-acer-laptopi