Video nadzor je standard, a ne luksuz. Svaka firma koja drži do svog poslovanja i sigurnosti treba posjedovati sistem video nadzora!

Razlozi za postavljanje video nadzora u firmu?

– povećanje ukupne produktivnosti posla/rada i nadzor zaposlenika
– povećana sigurnost uposlenika od vanjskih čimbenika (provale i pljačke tokom radnog vremena i krađa stvari od strane trećih/nepoznatih osoba)
– sigurnost samog poslodavca tj. mogućnost utvrđivanja događanja tokom radnog vremena unutar prostora firme, sprječavanje bilo kakve vrste krađe stvari u vlasništvu poslodavca / firme od strane uposlenika

Nakon ste se odlučili za video nadzor firme, potrebno je sljedeće:

a) definirati sve kritične točke koje se želi pokriti kamerama, shodno tome odabrati opremu: kamere
b) odrediti mjesto za smještaj snimač

Koje rješenje odabrati za videonadzor?

Sve ovisi o rezoluciji koju želite kod samog snimanja, tj. o kvaliteti snimke kod gledanja uživo i/ili reprodukciji video zapisa), finansijskim mogućnostima kod same investicije, mogućnostima za postavljanje instalacije za video nadzor i sl.

Za video nadzor firme iz iskustva, u većini slučajeva koristi se digitalni videonadzor, i to zbog cijene ili IP videonadzor.

Sve firme imaju postavljenu mrežu, upravo zbog toga korištenje IP kamera predstavlja samo po sebi logičan izbor jer u ovome slučaju nije potrebno novo postavljanje instalacije. Na tržištu se mogu pronaći i POE (napajanje putem mreže) kamere sa više mpx senzorima.

Ukoliko nas tražite za savjet ili mišljenje, noviteti u današnje vrijeme donose pregršt noviteta kao što su slijedeći sistemi video nadzora hdcvi, hdtvi, hd, full hd, 4k kamere i snimači u navedenim sistemima su također sistemi sa slikom visoke rezolucije. Sama kvaliteta slike je izvrsna, snimači su prilagođeni za jednostavno rukovanje, pristup preko mreže i putem pametnih telefona u smislu kvaliete slike je odlično i brzo (ovisno o pružatelju mobilnog interneta).

Sa svim klijentima potpisujemo Ugovor o tajnosti i zaštiti podataka.

Cijene paketa
 za video nadzor kreću se od 350 KM za kompletnu robu (4 kamere, snimač, hard disk, kablovi, napajanje). Na cijenu gotovog paketa potrebno je dodati trošak montaže sistema. Samu cijenu montaže možete dobiti besplatnim pregledom objekta. Naši ovlašteni instalateri, rado će odgovoriti na svako vaše pitanje vezano uz video nadzor.

Cijena montaže ponajviše ovisi o težini instalacije kablova, probijanju zidova i o utrošenom potrošnom materijalu (kanalice, vijci, silikon kitovi i sl)

Kontaktirajte nas na jedan od sljedećih načina:


web: https://l.procomp.ba/videonadzor
(na ovoj adresi imate i live chat podršku, putem koje možete direktno kontaktirati našu prodaju, a oni vam mogu pružiti pomoć iz naše kancelarije savjetima ili zakazati termin posjede vašoj firmi kako bi napravili plan postavljanja video nadzora)
email: [email protected]
tel: 032/221-654
mob: 061/230766