HP-EliteBook-8570p

HP EliteBook 8570p je laptop koji je donio sigurnost i stabilnost u radu pa je kod mnogih korisnika dobio veliko povjerenje i priznanje kao odličan laptop. Konstrukcija i kvaliteta izvedbe su dobro urađene a sam laptop je napravljen da zadovolji vojne standarde za otpornost prema prašini, vibraciji, visoku temperaturu itd. No sve ovo što pozitivno navodimo – negativno utiče na prenosivost.

Ekran i rezolucija

HP-ovi 15 inča EliteBook-ovi se predstavljaju u tri različita prikaza: HD (1366×768), HD+ (1600 x 900) i Full HD (1920 x 1080). HP EliteBook 8570p je opremljen HD + pločom, koja sadrži za većinu korisnika najbolju kombinaciju između ikona i veličine fonta sa pokrivenosti ekrana kojeg vidimo.

Hp Eliteook 8570p

HP EliteBook 8570p omogučuje širok kut gledanja i korisnik može odlično da vidi sliku (iako je drastično odstupio od idealnih 90 stepeni) prije nego što se slika zamuti. Ekran koji donosi jako dobro osvjetljenje, veliki spektar boja, dobar kontrast i stabilnost slike čini veliko zadovoljstvo za korisnike. Zbog toga je često izbor za rad sa grafikom, videom i fotografijom.

Procesor

EliteBook donosi jedan od najbržih dual-core procesora Intel Core i7-3520M i CPU se može overklokirati na 3,6 GHz. Postoji i druga varijanta sa Core i5 koji su dostupni u slabijim verzijama HP EliteBook 8570p, a razlika je mala poboljšanja performansi od 10%. Ako laptop radi na baterijskoj snazi performanse se smanjuju.

Grafička kartica

Iako ima integriranu grafičku karticu Intel HD 4000, model koristi isključivo AMD Radeon HD 7570M posebnu karticu. Procesor ima integraciju ali ne može aktivirati (Bio F04). Rezultati grafičke kartice su 959 bodova za 3D Mark Vantage.

Ako se osvrnemo na igre možemo reći da se one ne pokreču glatko i da ovo nije laptop za te svrhe. Ipak AMD Radeon HD 7570M je iznenađenje na nekom drugom polju. Grafička kartica se prikazuje prikladnom za profesionalne CAD aplikacije, pa se može povremeno koristiti za Solidworks, 3D Max Studio i slične programe.

HP EliteBook 8570p je zbog pogona hard diska prilično bučan čak i onda kada je ventilator isključen. Prateči ostale laptope ovo je daleko od tihog laptopa pa kad je ventilator uključen dosta je bučan čak i prilikom manje zahtjevnih radnji. Temperatura prilikom maksimalnog opterečenja dolazi do 104 stupnja celzijusa. Desna strana laptopa bude 86 stupnjeva celzijusa. Ako dodje do opterečenja ta strana postaje toplija i penje se na 87,6 stupnjeva celzijusa.

Što se tiče zvuka on je više pogodan za prezentacije i sam se HP EliteBook 8570p zvuk ne može nositi sa konkurencijom. Poboljšanje zvuka se može postići povezivanjem nekog vanjskog rješenja. Trajanje baterije nije nešto impresivno pa se laptop korišten na baterijsko napajanje gasi nakon otprilike četiri i po sata.

Za kraj bi pomenuli jednu negativnu stvar koja bi mogla donijeti presudu prilikom odluke da li kupiti ili ne ovaj laptop. HP EliteBook 8570p je relativno skup. Dobar ali cijena ….

Ono što je danas jako bitno da možete ovaj model laptopa kupiti korišten s garanacijom od 12 mjeseci i tako s malo novca imati jako dobar model laptopa. Cijenu i dobavljivost ovog modela laptopa možete vidjeti na sljedećem linku:
https://www.procomp.ba/laptopi/2104-laptop-hp-elitebook-8570p-8gb.html