tablet za djecu

Kupovina tablet-a je kao i za svaki informatički uređaj jako komplikovana odluka. Veoma mnogo uređaja je na tržištu i možete napraviti dobar izbor, ali i lako pogriješiti. Ali ako obratite pažnju na tablete, možete primjetiti da su se performanse znatno poboljšale u posljednjih nekoliko godina. Šta više, popravila se cjenovna ponuda tako da sad možete kupiti jako dobar model tablet-a po vrlo povoljnoj cijeni. Ako ste se odlučili na kupovinu, ovdje imate odlične preporuke za to.

Neki od odgovora koji će olakšati kupovinu

Da li vam je prenosivost bitna i koliki vam je buđet?
Kupovinom tablet-a sa 8 inča ili manje je dobar izbor. Budući da teže ispod kilograma jako su dobri za rad u pokretu. Mnogi tableti su dosta tanki, pa i to daje pozitivnu karakteristiku tabletu. Trajanje baterije od 15 sati i više, olakšati će vaš rad na terenu. Možete jako jeftino kupiti tablet veličine ekrana 7 ili 8 inča. Tableti koji posjeduju veći ekran koštaju nešto skuplje, a dobre 10 inčne tablete možete kupiti za nešto više od 600 KM.

Karakteristike i svestranost tablet-a

Naravno da je veličina ekrana bitna za vaš rad, pa shodno s potrebama odlučite se za model. Ako želite udobno čitati, gledati filmove, pisati dokumente, koristiti standardne aplikacije za rad, trebali bi razmisliti o tabletu sa većim ekranom. Za ovo vam je 9,7 inčni iPad dobar izbor. Većina iPad-ovih modela sada sadrži olovku nazvanu Apple Pencil koja vam dobro dodje prilikom “rukopisa” i stvaranja digitalne umjetnosti.

Jeste li Bookworm?

Ako će vam tablet služiti za čitanje sadržaja kao što su e-knjige ili gledanje video zapisa, uz surfanje internetom možete uštedjeti nešto novca kupovinom nešto jeftinijeg tablet-a. Veći ekran je bolji za čitanje časopisa, a manji je lakši za nosanje, ali još uvijek je dovoljno velik za čitanje knjiga.

Želite li tablet koji je također laptop?

Microsoftov Surface se može smatrati i tablet-om i laptopom. Bez poklopca tj. tastature može funkcionirati kao tablet, a sa poklopcem tj. tastaturom funkcionira poput Windows laptopa. Google nudi PixelBook i novi Pixel Slate kao svoja rješenja uređaja koji su i tableti i laptopi.

Postoji li gamer u porodici?

tablet

Skoro svi tablet-i su dovoljno dobri da povremeno pokrenu igre 2048 ili Angry Birds, a samo jači tablet mogu podnijeti zahtjevnije igre. Ako želite da zaigrate neku zahtjevniju igru, trebaće vam tablet koji sve to može da pokrene. Osim procesora, trebaće vam i dovoljno dosta prostora na uređaju.

Karakteristike tablet-a

Većina tableta ima GPS i kameru, a skoro svi imaju WiFi povezivanje.

Veličina i oblik ekrana i bežično povezivanje

tablet

Najmanji modeli se mjere na 7 inča, a onda ekrani postaju veći. Po obliku, većina ekrana ima široki oblik televizora sa širokim ekranom. Slično tradicionalnom televizoru, ekran iPada je kvadratni. Svi tableti imaju mogućnost WiFi povezivanja, a bolji modeli se mogu povezivati i na 4G LTE uz mjesečnu nadoknadu od oko 10 USD. Rezolucije ekrana na tabletima postaju sve bolje, zbog čega su slike i tekst oštriji. Oblik iPad-ovog ekrana je bolji za korištenje tableta nego duži i uži ekran. Za gledanje filmova je bolji pravokutni vodoravni ekran, jer nudi širi pogled na sliku filma.

Memorija i print

Pohrana u mnogim tabletima može se proširiti memorijskom karticom, a neki od njih mogu čitati i USB flash diskove. Pisači koji omogućavaju AirPrint mogu bežično da ispisuju dokumente sa iPada.

Operativni sistemi

tablet

Googleov Android i Appleov iOS dominiraju kada su u pitanju tableti. Kao i kod računara, mogućnost nadogradnje tvornički instalirane verzije omogućuje korištenje najnovijih aplikacija i mogućnosti. Najnoviji sistem vam osigurava besprijekoran rad vašeg tableta.

Tablet za djecu

Tablete mogu da koriste starija djeca, ali u zadnje vrijeme postoje odlične ponude i za mlađu djecu. Karakteristika ovih tableta je u mogućnosti roditeljskog nadzora nad sadržajem koje djeca prate. Ako nekoliko djece dijeli tablet, možete napraviti profil za svako dijete.

Odličnu ponudu sa najboljim cijenama tablet-a za djecu možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/543-tablet