nokia mobiteli

Ako tražite nov i pouzdan mobilni telefon možemo vam odmah savjetovati jedan od Nokia mobitela. To su vrlo kvalitetni mobiteli, a cjenovno za ono što nude su jako povoljni. Ovo su uređaji sa kojima ćete biti zadovoljni jako dugo nakon kupovine. I samim time sto je ovo Nokia, vi već možete vjerovati u kvalitet ponude i vaša odluka neće biti pogrešna.

Ipak je Nokia jedan od dugogodišnjih proizvođaća, a to se može postići jedino provjerenim kvalitetom i stabilnom ponudom. Jako mnogo modela se nalazi na tržištu, a mi vam ovdje donosimo pregled nekoliko odličnih Nokia mobilnih uređaja.

Nokia 3.1 Plus

nokia
Nokia 3.1 Plus

Iako je ovo jedan od najjeftinijih telefona u Nokia seriji dostupnih modela, to je odlićan uređaj sa kojim ćete biti jako dugo zadovoljni. Nokia 3.1 Plus se na tržištu pojavio u septembru 2018-e i odmah je pobrao simpatije kako zbog cijene tako i zbog konfiguracije koju daje. Dobro, tu postoje neke stvari koje su se trebale “žrtvovati” zarad cijene, a prije svega to je mono zvuk i mala memorija. Pohrana: 16/32GB bi mogla biti i veća. Odličan ekran, po ovoj cijeni nadopunjen impresivnom vijeku trajanja baterije donosi ono što privlaći kupce Nokia 3.1 Plus telefonu.

Nokia 5.1

Nokia
Nokia 5.1

Sa svojim elegantnim dizajnom i metalnim kučištem Nokia 5.1 izgleda kao uređaj vrhunske klase. Međutim, ipak bi ga svrstali u mobilne telefone srednje klase. Nokia 5.1 nema ekstra specifikacije da bi ga stavili u vrhunsku Nokia ponudu, ali to ni slučajno ne znaći da je ovo loš telefon i da će tako i da vas služi prilikom korištenja. Full HD ekran koji krasi ovaj model je nešto izvrsno što se nudi sa ovim telefonom. Dizajn mobitela je najbolji u ovoj klasi, a dobro je urađen i skener otiska prstiju. Nedostaci Nokia 5.1 telefona su srednje performanse fotoaparata i ponovo mono zvučnik koji se nalazi s donje strane uređaja

Nokia 6.1

Nokia
Nokia 6.1

Ako volite čvrst i siguran telefone sa robusnim dizajnom i snažnim okvirom – Nokia 6.1 je mobilni telefon za vas. Ovo je odličan mobilni uređaj pogotovo kad uzmemo u obzire i neke nedostatke koje prate ovaj model. Loše je to što je solo stražnja kamera, a audio je takođe razočaravajući. Nedostatak je i to što Nokia 6.1 posjeduje bateriju koja traje otprilike jedan dan bez da se ponovo prikopča na punjenje. Eh sad da ne pomislite da je ovo mobilni uređaj koji posjeduje samo nedostatke – ima i dosta pozitivnih stvari. Prije svega da je jako izdržljiv telefon, a zajamčeno je i Stock Android ažuriranje. Odličan HD ekran je ono što odmah vidimo i što nas privlaći Nokia 6.1 modelu.

Nokia 7.1

nokia
Nokia 7.1

Ovaj mobilni uređaj je stari šampion srednje klase mobilnih uređaja. Ako vam ne treba visoka procesorska snaga i trebate mobilni uređaj za svakodnevnu upotrebu, u Nokia 7.1 modelu možete naći sve što vam treba. Cjenovno jako povoljan mobilni uređaj donosi veliki, svijetli ekran i dobru kameru. To uz cijenu su dobre strane Nokia 7.1 mobilnog uređaja. Nedostaci se vide u povremenom zastajkivanju u aplikacijama. Trajanje baterije nije najbolje, i cjelokupno ovaj model nije za one koji trebaju vrhunske karakteristike. Za sve ostale je više nego dobar.

Nokia 8.1

nokia
Nokia 8.1

Ovo je trenutno najbolji Nokia model kojeg možete kupiti na tržištu. Koristi Snapdragon 710 čipset, funkcionalnu kameru i odgovarajuču bateriju. A sve to po relativno niskoj cijeni. Ovo je dokazano kompletan mobilni uređaj srednje klase koji će sa svojim Full HD ekranom sigurno impresionirati kupce. Lijepo građenim dizajnom donijeće bržoj odluci za kupovinu. Negativne karakteristike se ogledaju u tome da nije vodootporan i nedostaje bežično punjenje.

Jako dobru ponudu i odlične cijene Nokia mobitela možete pogledati na web shopu ProComp-a na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/246-nokia-mobiteli