asus laptopi

Proizvodnja Asus računara i laptop-a donosi razne modele uređaja koje se na različite načine pokažu na tržištu. Uspješni modeli se nastavljaju usavršavati pa vremenom dođe do serije prozvoda koji nose slične oznake i suštinski su nastavci prošlih modela. Naravno da su to sve bolji i bolji uređaji. Ako tražite neki laptop sa igranje igara, pretraživanje interneta ili neki laptop za poslovne upotrebe – Asus ima rješenje za svakoga od njih. Da bi lakše odabrali ono šta vam treba, Asus je podijelio laptope u nekoliko serija svojih modela. Na ovaj naćin lakše će te doći do onog uređaja koji vam treba. Postoje ponude od Asus ZenBook-a, Asus Transformer Book i VivoBook-a do serije TUF i Republic of Gamers.

Laptopi Asus ZenBook

laptop asus zenbook

Ako želite neki laptop koji ćete koristiti ćitav dan i koji je prikladan za nosanje, neki od modela iz ove serije bi vam mogao biti interesantan. Ovi laptopi su malog kućišta i imaju malu težinu. Sa ovim poćetnim karakteristikama su već privlaćni poslovnim ljudima. Često je baš ovo bilo nešto što opterećuje prilikom nosanja. U ovoj seriji su laptopi koje ne osjećate kad ih nosite, jer stavljeni u adekvatnu torbu postaju veoma mobilni i laki za nosanje. ZenBook modeli su rađeni sa ekranima velićine 13 ili 15 inča. Postoji osnovna varijanta Asus ZenBook, ali i luksuznije varijante sa jačim komponentama – ZenBook Pro i ZenBook S laptopi. Ako trebate laptop i tablet kao 2 u 1, onda bi vaš izbor trebao da bude ZenBook Flip.

Laptopi Asus ROG i TUF

laptop asus

Ako ste zagriženi igrač video igrica na laptopima, ova serija modela će vas sigurno zainteresovati. Asus laptopi ROG ili TUF su spremni za pokretanje vaćih omiljenih igrica. Sve dok nisu baš grafički zahtjevne i tokom igre ne postavljate ultra postavke, možete se osloniti na TUF modele laptopa. Međutim ako idete korak dalje i želite da baš pokrećete sve što poželite onda bi se trebali okrenuti ROG modelima. Pošto ovi laptopi posjeduju NVIDIA GeForce GTX 1060 kartice, vi možete pokrenuti bilo koju igru koju poželite i to na najvišim postavkama. Sa ROG modelima ćete biti prezadovoljni.

Asus VivoBook

laptop Asus VivoBook

Ovo je Asus velika serija laptopa. 11 inčni laptop kojeg možete nositi bilo gdje da poželite je samo jedan od modela koji se nudi u ovoj seriji laptopa. Sigurno možete da ne idete dalje, jer postoji prikladan VivoBook za svakog korisnika. VivoBook Flip koji je 2 u 1 laptop kombinira laptop i tablet i može sigurno da bude interesantan mnogim na tržištu. ZAhtjevniji korisnici mogu svoj izbor da nađu u modelima VivoBook Pro i VivoBook S. Ovdje da napomenemo da sa ovim modelima koji posjeduju grafičku karticu, možete pokrenuti i igrati i neke jednostavnije igre. Veoma interesantna kombinacija.

Laptopi Asus Transformer Book

laptop Asus Transformer Book

Baš kao i ZenBook Flip i VivoBook Flip, Asus Transformer Book je 2 u 1 uređaj koji kombinira prednosti tableta i laptopa. Ovdje postoji jedna razlika. Možete ukloniti tastaturu iz Transformer, dok to nije moguće sa tastaturom kod Flip laptopa. Bez tastature, Transformer Book je puno lakši i kompaktniji od Flip modela. Transformer Book zanimljiva opcija ako tražite tablet sa kojim vam povremeno zatreba tastetura.

Odličnu ponudu sa najboljim cijenama Asus laptopa možete pogledati na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/526-asus-laptopi