Fortnite

Final Showdown je uradio Fortnite season 9 u kojoj postoje neke nove promjene i dodatci. Vrijeme je je za Birthday Bash, i novo oružje Storm Scout Sniper koji je dodan kao zakrpa u igru. Fortnite sezona 9 je zapoćela 9 Maja nakon što su ranije serveri bili stopirani zbog ažuriranja. Epic je na tviteru obavjestio 14. maja da će se prvo službeno ažuriranje, v.9.01, dogoditi 15. maja.

Bilo je jako mnogo interesantnih događaja tih dana, a maštu su podgrijale neke Epic-ove izjave. Fortnite igrači imaju razlog za slavlje: očekuje se novo oružje u vidu taktičke jurišne puške.

Kada počinje Fortinite sezona 9?

Ažuriranje Fortnite v9.10 objavljeno je 22. maja i predstavilo je novi crossover s Nikeom nazvan FortniteXJumpman. Sa ovim ažuriranjem možete uživati u novom Downtown Drop ograničenom vremenskom modu. Ovdje možemo napomenuti da možete kupovati kupovati i skinuti dijelove u hiper Air Jordan 1. Nabavite Grind outfit, Clutch odjeću i izazovan paket jedinstven na setu. Prema fan sajtu Fortnite Intel, sezona 9 trajat će 10 sedmica. Nakon toga će Fortnite sezona 10 započet 1. avgusta.

Šta je novo?

Kao što je poznato u Fortnite sezona 9 postoje dva nova područja za istraživanje: Mega Mall i kule. Igraći koji dobro poznaju otok, trebaće neko vrijeme kako bi upoznali mjesta za zasjedu i pljačku u ovim novim predjelima. Skoro paa sigurno će novi tereni biti odmah na startnu najigraniji dijelovi igre. Još nešto što može sigurno dati dodatnu akciju i uzbuđenja su futurističke kule koje se nalaze oko Neo kula, Mega Malla i velikog dijela unutrašnjeg otoka.

Od igrača se očekuje da koriste ovaj naćin izlaska iz problema, ili jednostavno za brže kretanje terenom. Ove kule će pokterat igraće nakon što stanu ispred njih i uđu u struju vjetra. Epik je u ovoj sezoni 9 dodao samo jedno novo oružje i to borbenu pušku. Ovo dolazi umjesto sačmarice koja je uklonjena iz igre. Nekoliko drugih oružja je svodano kao što su revolveri s metkom, jurišna puška, termalna puška i baloni. Promjenjen je i Battle Pass u sezoni 9. Ostaje mogučnost da za 10$ kupujete Rox, Sentinel skinove ili otključavate 100 novih levela za uživanje.

Sakupljački čipovi koji su razbacni po čitavom otoku su takođe novost u novoj epizodi. Otključavaju se svaki dan i na neki naćin nam ukazuje šta možemo očekivati u sezoni 10.

Fortnite Update v.9.10

Epik je napravio različite promjene u igri dodavajući i nove ograničene vremenske moduse. Update v.9.10 je donijela smanjenje Shadow Bomb i Combat Shotgun, i poništavanje poluautomatske snajperske puške. U četvrtoj sezoni 9, Epic je dodao novo oružje za rafalni SMG. Na ovaj naćin igraći mogu brzo pucati sa četiri metka.

Novo u updateu v9.20 je Storm Flip. Kad se baci na područje gdje je aktivna oluja, stvori se sigurnosno područje za igrače što može biti velika prednost. Igraći tada mogu da lako odaberu protivnike za borbu. Na drugoj strani možete bacanjem oluje oštetiti druge igraće. Međutim s ovim postoje neki problemi jer igra sa olujom u mnogome mjenja završetak igre. Donosi previše promjena u odnosu na ostale segmente igre. Update v9.21 donosi promjene ravnoteže oružja, a naroćito zbog gore pomenutog – promjena karakteristika i mogučnosti Storm Flip-a. Osim toga donosi i novi raketni bacać koji umnogome šteti drugim igračima. U ovom dodatku je uključen i vremenski mod pod nazivom Horde Rush koji je jako dobro primljen kod igrača.

Fortnite update v9.30 je dodala novi lijek za liječenje Chug Splash odreda i najavio 14 dana ljeta koji svaki dan donosi novo oružje, nove ciljeve i novo vremensko ograničenje. Pump Shotgun, Shockwave Granade, SMG, Revolver, Taktička puška, Burst SMG, SemiAuto Sniper Puška, FlintKnock pištolj, Pješačka puška, Minigun, Teška jurišna puška i DrumGun,impulsne granate, strelišta i gusarski top bili su u mogučnosti svakodnevne promjene i nadgradnje. Osim svega ovoga v9.30 je omogućio novinu u vidu Air Strike-a koji poziva rakete da padaju na neprijatelja.

Epic je nakon odmora programere zadužio da urade novi v9.40 update. Urađen je redizajn taktičkoh hitca i još neke proračune vezano za to. Patch 9.41 dodaje novu snajpersku pušku i poklone za rođendan i proslavu još jedne Fortnite godine. Uključena je i torta za Birday Bash, a i snajperska Storm izviđačka puška. Sa njom možete saznati kuda će oluja da ide, i time možete postaviti dobru taktiku.

Skrivene tajne i uskršnja jaja

Epic obično daje tragove i uskršnja jaja na otoku koji nagovještavaju nadolazeće događaje ili sljedeću sezonu. Primjer toga u sezoni 9, u Fortniteu je dodavanje zgrade u Paradise Palmsu koja nevjerojatno sliči kući iz filmova o Johnu Wicku.

Fortnite v9.01 pokrenulo je niz filmskih sadržaja koji su procurili od nekih podataka. Prvo je novo John Wick odijelo koje ima sporedni stil nazvan “Oštećeni”. Takođe tu je skupljanje novčića od ostalih igraća, a i novi skin pod imenom “Sofia”, što je ime lika Halle Berry u filmu John Wick: Poglavlje 3 – Parabellum. Igrači mogu kupiti novu kožu u trgovini Fortnite Shop za 1500 V-Buck-a, odnosno otprilike 15 USD. Druga referenca pronađena u Fortnite sezoni 9 je trgovina koja se zove Scoops Ahoy, prodavaonica sladoleda u Stranger Things.

Sa updateom v9.10 igrači su pronašli nešto čudno na Polar Peaku. Postoji blok leda koji se trese dok vjetar izlazi iz pukotina. Ovo je najavanečega što možemo očekivati u Fortnite sezoni 10. Čudovište Polar Peak i dalje je u pokretu, ali ovaj put u vodi. Igrači mogu primjetiti ostatke dvorca uništene divovske zvijeri koje su plivale u vodama oko otoka. Sa v9.30 igrači su pronašli nešto novo na Snobby Shores – veliki neonski trokut. Trokut nije ni približno velik kao misteriozna kocka iz 2018. godine, ali nešto bi se moglo promijeniti vrlo brzo do kraja sezone.

Update v9.40 daje niz procurjelog sadržaja vezane za događanja u igri, kožu i karakteristike čudovišta. Igrači koji su otišli na Pressure Plant mogli su vidjeti divovskog robota koji više liči na nešto izvan Voltrona ili Might Morphin ‘Power Rangersa.

Fortnite je dostupan na PS4, Nintendo Switchu, Xbox One, PC-u i Android i iOS uređajima.