laptop hp omen x

HP Omen X Dual Screen 15 je izuzetan laptop koji će vas u potpunosti zadovoljiti bilo gdje da se nađete i bilo šta da radite na ovom laptopu. Sa 15,6 inča ekranom, jako lijepo dizajniran posjeduje i ekran velićine 6 inča koji je osjetljiv na dodir i smješten odmah iznad tastature. Ovo vas oslobađa frustracije prekidanja igranja omiljenih igara kako bi iznenada koristili neke druge aplikacije tokom igre. Dizajneri laptopa su posvetili pažnju na prenosivost i težinu, tako da je sa svojih 2.350 gr. težine i debljine od samo 20mm – izuzetno prenosiv i lagan za korištenje. HP Omen X Dual Screen 15 laptop se u ovom segmentu pokazao izuzetno uspješno. I ne samo u ovom ….

NVIDIA GeForce RTX platforma

Sa nVidia GeForce RTX 2080 8GB DDR6 sopstvene memorije i Max-Q dizajnom, ne samo da će te uživati u vrhunskim igrama. Sada je pitanje koliko će sve to da se odvija velikom brzinom na odličnom ekranu HP Omen X Dual Screen 15 laptopa. Sada se definitivno može reći da nećete imati problema sa igrama koje će ova mašina vrtiti u velikom broju frejmova po sekundi. Postoji nekoliko tehnoloških rješenja koja će ućiniti to da ovako iskustvo igranja igara nikada niste doživjeli do sada.

Nova NVIDIA GeForce RTX platforma spaja ray-tracing u realnom vremenu, veštačku inteligenciju i napredno generisanje sjenki. To je baš novost u svijetu igara a HP Omen X Dual Screen 15 konfiguracija će sve to odraditi skoro pa savršeno. Pomenuti Ray Tracing je idealno rješenje kada se radi o sjenama, prirodnom svjetlu i odsjajima. Ovo sve finalno daje simulaciju realnosti kakvu nismo vidjeli do sada, i koju sigurno ne mogu postići tradicionalne tehnike renderovanja.

GeForce RTX gejmerski GPU čipovi koriste GDDR6 memoriju nove generacije i imaju podršku za brojne DirectX 12 tehnologije, kao što je DXR. Sa minimum input-lagom, NVIDIA G-SYNC tehnologija obezbjeđuje brzu igru bez imalo zastajkivanja.

Ekran HP Omen X

Kada želite da izvućete maksimum iz neke kofiguracije, obavezno se pažnja okreće prema ekranu laptopa. Ekran HP Omen X Dual Screen 15 laptopa daje oštar i jasan prikaz i to su ključni aduti ovog modela. Prikaz na ekranu OMEN X 2S laptopa je besprekoran jer zahvaljujući visokoj frekvenciji osvježavanja i visokoj rezoluciji – tokom igre slika izgleda besprijekorno. Ipak frekvencija osvežavanja ekrana od čak 144 Hz osigurava tu kvalitetno oštru i bistru sliku. Full HD ekran laptopa je IPS tipa i koristi WLED pozadinsko osvetljenje. Ovdje da skrenemo pažnju na još nešto što ovaj laptop ćini još vrijednijim. Koristeći uski Micro-edge okvir imate mogučnost ugradnje većeg ekrana bez povećanja gabarita laptopa.

Konfiguracija HP Omen X

HP Omen X Dual Screen 15 laptop pogoni Intel Core i7 procesor devete generacije koji daje snagu za maksimalno ugodno igranje, multitasking ili strimovanje. U kombinaciji sa brzim PCIe SSD uređajem kapaciteta 512GB,operativni sistem se pokreće izuzetno brzo. 16GB DDR4 memorije koja se može proširiti do 32GB daje sigurnost da se sve što se pokrene na laptopu odvija stabilno i jako brzo.

Gigabitni Wi-Fi vam pruža nesmetano online igranje i uživanje u stabilnom surfanju. Što se tiće hlađenja laptopa tu se korištenjem OMEN Tempest tehnologije postižu odlični rezultati, pa nikada nećete imati problema sa temperaturom. Za još bolje i sigurnije hlađenje dodat je i tečni metal kompanije Thermal Grizzly. Dodaje se umjesto termalne paste od koje ima deset puta bolju provodljivost. Ovo u kobinaciji sa OMEN Tempest tehnologijom obezbjeđuje izuzetno dobro hlađenje.

Za kvalitetno jasan zvuk koristi se pojačalo, a sam zvuk koji ćujete je multidimenzionalno urađen da vas do krajnosti uvodi u igrači doživljaj. Iza kvaliteta zvuka stoji poznata kompanija Bang & Olufsen. Tastetura je pojedinačno na svakom tasteru osvjetljena i vrhunske je kvalitete. Sa hodom od 1,5 mm i N-Key Rollover (NKRO) tehnologijom, ova tastetura je više nego poželjna svim korisnicima danas.