mobiteli

Nekada su mobilni telefoni bili luksuz, sada je to opća potreba svakog od nas i život bez mobilnog telefona bio bi nezamisliv, naročito sada kada postoje tzv. Pametni telefoni.

Trenutno gotovo svi posjedujemo bar po jedan mobilni uređaj no tu postoje i mnoge greške, odnosno pogrešne predstave koje su toliko učestale postale da mnogi zapravo i ne znaju da svoj pametni telefon koriste na totalno pogrešan način.

Ovdje ćemo navesti neke najćešće greške:

Jedna od najčešćih grešaka je zapravo upozorenje o slaboj bateriji gdje smo mi gotovo pa naviknuli na upozorenje o slaboj bateriji pa se i ne brinemo o potrošnji same baterije. Uvijek je dobro imati na umu potrošnju same baterije i uključiti režim za uštedu baterije tj energije same baterije.

Punjenje preko noći je takodje jedan od većih problema, iako ne postoji baš direktan negativan uticaj samog punjenja preko noći jer svi pametni telefoni koriste okidač od 100% punjenja da bi se zaustavili sami, no opet svakako to utiče na samu bateriju i dakako umanjuje postepeno vijek trajanja vaše baterije. Najbolja je opcija da držite telefon na punjaču s malim brojem punjenja nego sa ciklusima koji idu od 0 % – 100 % jer je to „ Shock ” za vašeg ljubimca.

Dodatne stvari :

Mnogi korisnici ipak kupuju jeftine dodatke kao sto su slušalice, baterije koje uzimaju danak na Hardveru Smartphonea. Autentična dodatna oprema je znatno skuplja od drugih no košta s razlogom jer su pažljivo testirani da ne oštete vaš mobilni aparat. Tako da ukoliko baš pazite o svom mobilnom uređaju, kupujte autentične dodatke ( po mogućnosti od istog proizvođača kao što je vaš uređaj. )

Preuzimanje same aplikacije pokazuje se u oglasu, no sam taj oglas vas ne može dovoljno upozoriti. Taj alat je ozbiljno zloupotrebljen od strage trgovaca, zašto ? Kao rezultat tog alata sve vrste aplikacija sada dolaze kao oglasi na drugim aplikacijama pa zbog toga imamo jedno pravilo koje primjenjujemo – Nikad ne preuzimaj nijednu alikaciju koja dolazi kao popup u oglasu, jer sve ima svoj razlog zašto je baš taj popup zapravo tu.

Kada vam baš zatreba neka aplikacija za vaše potrebe „ pitajte ” Google, svašta se krije po internetu iza aplikacija. Pripazite vaše mobilne uređaje i pokušajte primjenjivati što je više pravila kako bi zaštitili svog ljubimca. To je najbolji naćin da dugo koristite svoj uređaj i ponosno ga nosite sa sobom.