xiaomi Redmi Note 9 Pro

Xiaomi-ova serija Redmi Note oduvijek je bila popularna na našem tržištu mobitela. Danas je Xiaomi predstavio Redmi Note 9 seriju s dva nova modela – Redmi Note 9 Pro i Redmi Note 9 Pro Max. Zasad ide u prodaju Redmi Note 9 Pro, a Note 9 Pro Max bit će u prodaji krajem ovog mjeseca. Dobili smo Redmi Note 9 Pro i evo naših prvih dojmova o istom.

Dizajn

Mobitel dolazi sa staklenim dizajnom koji sa stražnje strane izgleda poprilično bogato. Stražnji dio također ima Gorilla Glass 5 zaštitu. Stražnje kamere smještene su u kvadratni modul s izbočinom. Telefon je glomazan zbog velike baterije, ima i težinu od 210 g.

Dolazi u crnoj boji Interstellar Black, Aurora Blue i Glacier White, a dobili smo i model plave boje koji je izgledao prilično super. Okviri su minimalni zbog čega ekran izgleda veći.

[ngg src=”galleries” ids=”42” display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0” number_of_columns=”3”]

Ako govorimo o smještaju tipki, tipke za glasnoću i tipka za napajanje nalaze se s desne strane, a tipka za uključivanje također sadrži skener otiska prsta, baš kao i POCO X2.

3,5 mm audio priključak, tip C priključak,zvučnik i mikrofon nalaze se na dnu, a gornji dio ima IC blaster i pomoćni mikrofon. Na lijevoj strani se nalazi utor za kartice u koji se mogu smjestiti dvije SIM kartice i jedna microSD.

Ekran Redmi Note 9 Pro

Telefon ima 6,67-inčni Full HD + (2400 × 1080 piksela) LCD zaslon. Dolazi sa Corning Gorilla Glass 5 zaštitom.

Redmi Note 9 Pro

Telefon dolazi s malim rupicama na ekranu, a okviri su minimalni jer tad ekran izgleda još veći i nudi impresivno iskustvo gledanja videozapisa.

Nadalje, on ima Widevine L1 certifikat i može reproducirati FULL HD sadržaj na streaming servisima poput NetFlix i Amazon Prime. Svjetlina zaslona je također vrlo dobra.

Općenito, kvaliteta prikaza izgledala je dobra s jarkim bojama, dobrom svjetlinom i pravim kutovima gledanja.

Procesor

Pokreće novi Snapdragon 720G 8nm procesor koji ima 2x 2.3GHz Kryo 465 A76 CPU-ove i 6x 1.8GHz Kryo 465 A55 CPU-e s Adreno 618 GPU-om.

Snapdragon 720G procesor je smješten ispod Snapdragon 730G i tako nudi prosječne performanse za telefon srednje klase. Međutim, možete igrati igrice poput PUBG i Asphalt 9 bez ikakvih problema. Multitasking je također omogućen.

Zanimljivo je da Snapdragon 720G donosi podršku za indijski regionalni navigacijski satelitski sustav NavIC. Telefon je uparen s do 6 GB LPDDR4X RAM-a i do 128 GB UFS 2.1 memorije. Ovo spremište nudi velike brzine čitanja i pisanja. Proširiv je i do 256 GB s microSD-om.

Quad kamera od 48MP

On ima četverostrane kamere sa 48MP primarnim Samsung ISOCELL GM2 senzorom s otvorom blende f / 1.79, ultra širokokutnim objektivom od 120MP, makro objektivom od 5MP i 2MP dubinom od 2MP. Senzor od 48MP ima veličinu piksela 0,8 μm, podržava PDAF i EIS i može snimati 4K video zapise pri 30 sličica u sekundi.

Redmi Note 9 Pro softver

Smartphone radi na najnovijem MIUI 11 koji se temelji na Androidu 10. Najnoviji UI ima određena poboljšanja, ali još uvijek ima aplikacije za mršavljenje koje će vas iznervirati obavijestima. Međutim, možete deinstalirati neke od ovih aplikacija.

Baterija

Note 9 Pro pokreće ogromna baterija od 5,020mAh koja nudi podršku za brzo punjenje od 18 W, a brzi punjač dolazi u paketu. Baterija je dovoljna za dnevnu upotrebu, čak i ako ste jači korisnik.

Zaključak

U našem početnom testiranju izgleda impresivno i izgledom i performansama. Ima sve značajke koje su potrebne u telefonu koji košta manje od 600 KM. Dakle, za sada je Redmi Note 9 Pro dobra opcija u ovom segmentu.