Acer Predator Helios

Laptop za igranje je nekada bilo rizično kupovati. Ne zbog toga da su to bili loše mašine koliko zbog velikog pregrijavanja i nestabilnosti laptopa na kojem smo igrali svoju omiljenu igru. Srečom vremena su se promjenila i danas smo jako sigurni prilikom kupovine. Bar što se tiće ovih pomenutih problema.

Veliki izbor gaming laptopa donosi neke druge nedoumice vezano za karakteristike samog uređaja i cijene koja prati sve to. Acer Predator Helios (NH.Q3EEX.012) je jako pouzdan laptop i izbor ovog modela prilikom kupovine je jako dobar izbor prije svega zbog pouzdanosti i snage mašine.

Procesor

Odmah na početku da pomenemo procesor i7 i već se nazire snaga ovog laptopa. Naravno da postoje jaći modeli laptopa za igre ali su oni i dosta skuplji pa već na prvi pogled ovaj laptop sa Core i7 procesorom privlaći pažnju igraća. Površno gledajući brzina takta je niska ali zbog Turbo načina ona se diže na dosta veće brzine i jako dobro parira nekim drugim jačim tipovima CPU-a.

Ekran

Veličina ekrana od 17 inca j ena neki način više pogodna za klasične kompjutere ali ugrađen u ovaj model donosi pravo uživanje prilikom igranja. Naravno da ovo donosi i veču potrošnju energije pa se korištenje Acer Predator Helios (NH.Q3EEX.012) laptopa na baterije duže vrijeme i ne preporučuje. Dobra strana velikog ekrana je da omogučuje i veće rezolucije pa ovaj model podržava do 1920 x 1080 DPI. To je odlično i ugodno prilikom igre.

Grafička karta

Grafička kartica Grafika Nvidia GeForce GTX1050 Ti 4GB koja pogoni novije igre je dobro rješenje. Nema neke razlike u odnosu na desktop grafike pa iako se procjenjuje da je nešto skuplja u odnosu na konkurentne laptop modele ovo je dobra kombinacija sa ostalim komponentama.

Memorija 8 GB DDR4 2667MHz je dobro posložena i u kombinaciji Disk1 256 GB + 1 TB odlično odrađuje svoj dio posla. Kao već mnogi noviji modeli Acer Predator Helios (NH.Q3EEX.012) nema optički uređaj ali zato ima: Izlazi HDMI, USB 3.0, USB 3.1 Type C, 2x USB 2.0. 4-cell bateriju.

Cijenu i dobavljivost Acer Predator Helios laptopa možete pogledati na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/laptopi/5383-laptop-acer-predator-helios.html